Passeig de Pere III, 53, 08242 Manresa, Barcelona +34 938 74 61 52

Jovan Kaneo Church In Ohrid In A Beautiful Summer Day, Republic Of Macedonia

ALBANIA i MACEDÒNIA

8 dies. Sortida 14 d'agost de 2021 (dissabte)

PDF
PREU: 1860
INFORMACIÓ / RESERVA

SORTIDA EN GRUP REDUÏT I GUIA ACOMPANYANT
*Sortida de Manresa, mínim 4 persones

 

DIA 1r. MANRESA – BARCELONA – TIRANA
Sortida des de Manresa fins a l’aeroport de Barcelona i sortida en vol de línia regular d’Austrian Airlines amb destinació Tirana, la capital d’Albània (vol via Viena). Arribada a l’aeroport i trasllat a BERAT, coneguda com la “ciutat de les mil finestres” i declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Sopar i allotjament.

DIA 2n. BERAT – MONESTIR D’ARDENICA – RUÏNES D’APOLÒNIA – VLORA
Esmorzar. Visita de la immensa ciutadella de Berat, habitada encara a l’actualitat, que acull al seu interior nombroses esglésies cristianes ortodoxes i el museu Onufri, amb les seves icones del segle XVI. Es coneixerà la part baixa de la ciutat amb els seus barris antics de Mangalemi i Gorica, ambdós situats a la riba del riu Osum. Dinar. Sortida cap al monestir medieval ortodox d’Ardenica, construït al segle XIII al damunt de les restes d’un antic temple dedicat a la deessa de la caça Artemisa. Continuació cap a Apolònia, recinte arqueològic l’origen del qual es remunta cap al segle VI aC. Visita de les ruïnes del període hel·lenístic i romà i del Museu Arqueològic ambientat a l’interior d’un monestir medieval del segle XIV. És aquí el lloc on es va formar el jove emperador Octavià August estudiant oratòria i filosofia. Arribada a Vlora, ciutat portuària situada a la riba de l’Adriàtic on es va proclamar la independència d’Albània després de cinc segles sota l’Imperi Otomà. Sopar i allotjament.

DIA 3r. VLORA – RIVIERA ALBANESA – RUÏNES DE BUTRINTO – GJIROKASTRA
Esmorzar. Recorregut cap a l’extrem sud d’Albània, tot seguint la carretera costanera que mostra impressionants vistes al mar Jònic. Visita de Butrinto, recinte arqueològic declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es coneixerà l’antiga ciutat greco-romana habitada fins a finals de l’edat mitjana. Dinar. Abans d’arribar a Gjirokastra, visita d’un dels monuments més interessants d’Albània: l’església bizantina de Labovë i Kryqit, “Labova de la Creu”, una de les més antigues del país. La seva estructura actual data del segle XIII, però la construcció original és de l’època de l’emperador Justinià. Continuació fins a GJIROKASTRA, ciutat també inscrita al Patrimoni Mundial de la UNESCO que ha conservat de manera admirable la seva arquitectura de forta influència turca. Arribada, sopar i allotjament.

DIA 4t. GJIROKASTRA – PËRMET – KORÇA
Esmorzar. Visita de la imponent ciutadella d’origen medieval i reconstruïda en el període otomà des d’on s’obren unes espectaculars vistes a la ciutat i a les muntanyes dels voltants. Continuació del recorregut fins a KORÇA, important centre cultural del sud-est del país. La carretera que travessa el sud-est d’Albània és lenta però paisatgística passant per valls i muntanyes els cims nevats dels quals sobrepassen els dos mil metres. Parada en ruta a la localitat de Përmet, coneguda per la seva producció d’aiguardents i licors. Dinar en un restaurant familiar. A bord de vehicles 4×4, trasllat al poble de Leusa, lloc on es visitarà la bella església ortodoxa de Santa Maria del segle XVIII. Arribada a Korça, sopar i allotjament.

DIA 5è. KORCA – BITOLA – HERACLEA LYNKESTIS – OHRID
Esmorzar. Passeig pel centre històric de Korça, ciutat de les serenates i de la primera cervesa albanesa. Visita del Museu Nacional d’Art Medieval que té alguns dels millors treballs d’iconografia d’Europa.
Es coneixerà la seva catedral ortodoxa i antic basar otomà, un veritable encaix arquitectònic que comptava amb més de 1.000 botigues al segle XIX. Sortida cap a la República de Macedònia del Nord. Tràmits fronterers i recorregut fins a Bitola, ciutat d’influència otomana situada prop de la frontera amb Grècia. Arribada i visita a peu de la “ciutat dels cònsols” tot passejant per la seva famosa zona de vianants Shirok Sokak amb les seves elegants cases on se situen els edificis més emblemàtics com són la Torre del Rellotge, les seves mesquites i el basar otomà. Dinar. A molts pocs quilòmetres de Bitola es troba el recinte arqueològic d’Heracleal Lynkestis, ciutat fundada per fundada Filipo II de Macedònia, pare d’Alexandre el Gran que conserva a les seves ruïnes diversos monuments de l’època romana com les termes i el teatre, a més a més d’un seguit de basíliques amb interessants mosaics. Un cop finalitzada la visita, recorregut fins a OHRID, ciutat situada a la vora d’un bonic llac, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Sopar i allotjament.

DIA 6è. OHRID (MONESTIR DE SAN NAUM)
Esmorzar. Visita guiada del més gran dels centres turístics, cultural i espirituals de tota la República de Macedònia. Coneguda com el Jerusalem dels Balcans, la ciutat acull 365 esglésies cristiano-ortodoxes de diferents èpoques, una per a cada dia de l’any. Va ser aquí que Sant Climent d’Ohrid va crear l’alfabet ciríl·lic al segle IX. Es coneixerà el seu Antic Teatre Romà, l’Església de Santa Sofia i la de la Verge Perivlevta. Si el temps així ho permet, s’efectuarà un passeig en barca per les cristallines aigües del llac Ohrid. Per la tarda es viatjarà fins a l’extrem sud del llac per tal de conèixer el monestir de Sant Naum, l’església del qual va ésser construïda fa més de mil anys i que conté unes bellíssimes pintures. Sopar i allotjament.

DIA 7è. OHRID – TIRANA
Esmorzar. Inici del recorregut de tornada a terres albaneses recorrent alts paisatges de muntanya esquitxats de petites poblacions. Arribada cap a migdia a TIRANA i visita de la capital albanesa amb la seva plaça Scanderberg, centre neuràlgic de la ciutat on se situen els llocs de més interès com la mesquita Et’hemBeu, l’Òpera, la Torre del Rellotge, el Museu Nacional d’Història i els ministeris d’influència italiana. Es coneixerà el santuari de l’ordre mística dels Bektashi, corrent sufí l’origen del qual es remunta al segle XIII a Anatòlia i que barreja elements de l’islam més liberal amb el judaisme i el cristianisme més humà. Visita de Bunk’art, un búnker antiatòmic de cinc pisos construït en secret als anys 70 amb la finalitat d’acollir a l’elit política i militar en cas d’un atac nuclear estranger que mai es va arribar a produir. El paranoic dictador albanès Enver Hoxha va viure amb la por constant d’un possible atac imperialista i revisionista i per tal de defensar-se va construir més de mig milió de búnquers en sòl albanès, fet que va arruïnar la feble economia del país. Sopar a un restaurant local i allotjament.

DIA 8è. TIRANA – BARCELONA – MANRESA
Esmorzar. A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport per sortir en vol de tornada a Barcelona (vol via Viena), i de nou trasllat fins a Manresa. Arribada i final del viatge.

 

Grup Màxim de 24 persones
Preu per persona en Hab. Doble:  1.860€
Suplement amb Grup de 20 persones: 80 €
Suplement amb Grup de 15 persones: 200 €
Suplement en Hab. Individual: 280 €

 

ELS NOSTRES PREUS INCLOUEN:
• Trasllats Manresa-aeroport-Manresa (mínim 4 persones)
• Vols de línia regular d’Austrian Airlines, via Viena (inclou facturació d’una peça d’equipatge per passatger).
• Guia acompanyant de parla hispana des de / fins l’aeroport de Barcelona.
• Trasllats.
• Recorregut en autocar amb guia de parla hispana.
• 7 nits d’allotjament en hotels 4*.
• 7 esmorzars, 6 dinars i 7 sopars (begudes no incloses).
• Visites i entrades: Berat, monestir d’Ardenica, recinte arqueològic d’Apolònia, Museu Arqueològic, recinte arqueològic de Butrinto, església de Labovë e Kryqit, Gjirokastra, Përmet, església ortodoxa de Santa Maria de Leusa amb accés en vehicles 4×4, Korça amb entrada al Museu Nacional d’Art Medieval, Bitola, Museu Arqueològic Heracleal Lynkestis, Ohrid, passeig en barca pel llac d’Ohrid (realització subjecte a condicions climatològiques), Monestir de Sant Naum, Tirana, Santuari de l’ordre sufí dels Bektashi i Bunk’Art.
• Propines.
• Assegurança de viatge Premium.

 

ELS NOSTRES PREUS NO INCLOUEN
• Begudes als àpats.
• Extres als hotels.
• Maleters.
• Qualsevol servei no detallat amb anterioritat.

 

 

 

 

PREU: 1860
INFORMACIÓ / RESERVA
Traducir »