Passeig de Pere III, 53, 08242 Manresa, Barcelona +34 938 74 61 52

HABASIS

ETIOPIA

8 dies. Sortida Novembre 2018

3.080
INFORMACIÓ / RESERVA

Itinerari

VIATGE EN GRUP AMB GUIA ACOMPANYANT


DIA 1. MANRESA · BARCELONA · ADDIS ABEBA

Sortida de la nostra ciutat en direcció a l’aeroport de Barcelona. Arribada dues hores abans de la sortida. Trobada amb el nostre guia. Sortida del vol regular amb destinació Addis Abeba, via Madrid. Nit a bord.

DIA 2. ADDIS ABEBA

Arribada a l’aeroport internacional d’Addis Abeba. Trasllat a l’hotel per descansar. Recorregut per la ciutat. Poc coneguda per la majoria de viatgers, Addis és una fascinant món per descobrir. Val la pena destacar que la capital etíop, amb les seves 2.400 m. d’altitud, és una de les capitals més altes del món. De població creixent i situada geogràficament al centre del país, Addis Abeba (“Nova flor”, en amàric, tal com la van batejar els seus fundadors), resulta una ciutat agradable i plena de múltiples sorpreses. El dia ho dedicarem a fer un city-tour, detenint-nos amb especial interès en els punts més emblemàtics de la ciutat com el Barri de Piazza, el sempre caòtic Mesquel Square o Merkato, el mercat a l’aire lliure més gran de Africa. Visitarem alguna església ortodoxa i descobrirem els secrets de Lucy en el Museu Nacional. Es tracta d’unes restes òssies que en el seu moment van canviar tot el replantejament de l’origen de la Humanitat i constitueix tot un símbol per al poble etíop. El Museu recull, a més, interessants col·leccions de les diferents civilitzacions que van poblar el país. Allotjament.

DIA 3. ADDIS ABEBA · BAHAR DONAR

Trasllat a l’aeroport per sortir en vol domestico a Bahar Donar. Arribada. Dedicarem la jornada a conèixer una representació dels monestirs del LagoTana, que comptabilitza més de 20. Molts d’ells van romandre, gairebé en l’anonimat, per als estrangers fins a 1930. Diversos dels Monestirs posseeixen una magnífica decoració i amaguen veritables tresors. Les antigues esglésies estan carregades de misteri i llegenda. La majoria d’illes són autèntics santuaris naturals. Bahar Donar i el Llac Tana, el més gran del país amb 3.673 Km2, són dos dels llocs que un no pot perdre’s visitar a Etiòpia. El viatge pel Llac es realitzarà en un petit ferri. Anirem fins a la Península de Zege on visitarem l’Església de Ura Kidane Mehret, a la qual s’accedeix per una sendera envoltada de frondosa vegetació. Prosseguirem la nostra excursió per aquest impressionant llac i recalarem en el temple Azuwa Maryam o un altre similar. En funció del temps podrem visitar dues o tres esglésies del llac. Ja a la tarda, a 30 Km. De Bahar Donar es troben les famoses Cataractes del Nil Blau. Un impressionant salt d’aigua de 45 m. d’altura conegut com Tis Abay o Tis Isat (aigua fumejant). Allotjament.

DIA 4. BAHAR DONAR · GONDAR

Sortida cap a Gondar per visitar el seu centre històric, amb especial atenció al complex de castells, la piscina del rei Fasilidas i el Monestir de Debre Selassie. Gondar va ser la capital d’Etiòpia en el passat i presenta un dels primers castells que es coneixen en la història de Africa (Fasil Ghebbi). El recinte emmurallat, envoltat per alts murs de pedra, cobreixen, ni més ni menys, 70 mil m2 i conté un total de sis castells, un complex de túnels interconnectats i passos elevats amb altres edificis de menor grandària. Després de visitar els castells i el veritable cor de Gondar, descobrirem la piscinadel rei Fasilidas, del s. XVI. Els banys del que va anar el fundador de Gondar, consten de 2.800 m2. Tancats per un mur de pedra de sis torres, vigila els banys, un edifici de dos pisos que, segons explica la tradició, va ser la segona residència del monarca. Altres fonts apunten que, encara que es consideren piscines, probablement s’utilitzaven passa cerimònies. El tour de Gondar finalitza amb la visita al Monestir Debre Birhan Selassie. La llegenda explica que va ser l’únic temple que es va salvar de la destrucció massiva d’1.888 a causa de la “intervenció divina d’un eixam d’abelles” (sic). El principal interès turístic de l’església jeu en les seves pintures interiors. Per exemple el sostre està compost per vuitanta caretes angelicals, una atracció que per la seva singularitat, la converteix en un dels punts més fotografiats del país. Així, sobresurt una aterridora representació del dimoni envoltat de flames que se situa en el mur de l’esquerra de la porta principal. Allotjament.

DIA 5. GONDAR · AXUM

Sortida amb avió cap a Axum, la històrica ciutat del Tigray i veritable eix de la cultura nacional. La capital del poderós Imperi Axumita és, així mateix, la llar espiritual del cristianisme ortodox etíop. Compta amb una gran quantitat d’antiguitats i uns magnífics mercats. Visitarem el museu de Axum, la Catedral de Tsion Maryam, el Parc del Rei Exana i la Tomba del Rei Basin. Els elements més fotografiats, no obstant això, són el seu camp amb més de 300 deixants i obeliscos monolítics, algun d’ells de més de 20m. d’altura. Un d’ells, que aconsegueix els 33m. i amb un pes proper a les 600 tones, es troba esquerdat en el sòl i és el major monument monolític del món. Tots ells, de granit, es van extreure en el seu moment d’una muntanya adjacent. També poden visitar-se catacumbes subterrànies o palaus en ruïnes. Axum també va ser on es va originar la fabulosa llegenda de la Reina de Saba. Allotjament.

DIA 6. AXUM · LALIBELA

Trasllat a l’aeroport per prendre el vol destí Lalibela. De camí a la ciutat ens detindrem en Nakute La’ ab, una església senzilla, construïda al voltant d’una cova poc profunda amb diversos estanys. Sagrats alimentats per fonts naturals. El temple amaga diversos tresors que inclouen quadres, una bíblia en cuir i diverses pintures que podrem veure d’a prop. Seguirem els sis Quilòmetres que ens separen de Lalibela. Més tard, podrem veure les onze esglésies excavades en la roca (s’està considerant una petita gruta com la dotzena), Lalibela pot presumir de ser un dels conjunts artístic-religiosos més importants del món. Coneixerem la denominada “Jerusalem africana”. El conjunt d’esglésies de Labilela va ser declarat patrimoni de la UNESCO en 1979 i és el principal lloc de peregrinació dels cristians ortodoxos. Formada per onze esglésies, distribuïdes en tres grups separats pel riu Yordanus, fins al dia d’avui els estudiosos no han pogut explicar-se com van poder construir-se en blocs monolítics, amb una precisió matemàtica impensable per a l’època. Les Esglésies de Lalibel són grans (algunes sobrepassen els deu metres d’altura) i, en estar sota terra, es comuniquen entre si per túnels i rases que, sens dubte, serà un dels principals atractius per al viatger. Dedicarem la jornada a conèixer, en profunditat, aquesta ciutat que està considerada com una de les meravelles del món. Situada a 2.360 n. d’altura, Lalibela posseeix la majestuositat de les seves esglésies, però també l’encant dels seus carrerons, per les quals ens perdrem fins a l’hora del sopar. Allotjament.

DIA 7. LALIBELA

Seguirem explorant la ciutat i recorrerem les seves callecitas. També podrem descobrir algun dels temples que es troben en els voltants de la ciutat. Es tracta de Asheton Maryam, un impressionant monestir al que i va per un passadís natural de roca i l’accés de la qual precisa de la mínima condició física. A l’interior del temple podrem veure creus i manuscrits d’incalculable valor. A les seves esquenes es troba el Mount Abuna Yoseph i als seus peus un paisatge increïble, amb Lalibela al fons. Allotjament.

DIA 8. LALIBELA · ADDIS ABEBA · MADRID

Retorn amb avió a la capital, Addis Abeba, amb restaurants, hotels i serveis de tot tipus, és una ciutat en continu canvi, amb una interessant vida nocturna. Aprofitarem les últimes hores al país per a compres o passejar per Churchill Avenue, una de les artèries comercials més importants. A la nit, sopar de comiat i trasllat a l’aeroport.

DIA 9. MADRID · BARCELONA · MANRESA

Arribada a Madrid i connexió amb el vol cap a Barcelona. Arribada i trasllat a la nostra ciutat. Fi dels nostres serveis.

Serveis inclosos i no inclosos

Serveis inclosos

 • Guia acompanyant des de Barcelona.
 • Bitllet aeri, Madrid/Addis Abeba/Madrid amb la cia. Ethiopian Airlines.
 • Vols de connexió Barcelona/Madrid/Barcelona.
 • Vols domèstics Addis Abeba – Bahar Donar, Gondar – Axum, Axum – Lalibela, Lalibela – Addis Abeba.
 • Trasllats amb assistència de parla castellana.
 • 7 Nits d’allotjament als hotels seleccionats o similars.
 • Pensió completa segons itinerari.
 • Visites com s’indica en l’itinerari.
 • Lloguer de barques.
 • Entrades a Parcs Nacionals.
 • Aigua mineral en l’autobús.
 • Sopa i regal d’acomiadada.
 • Taxes aèries.
 • Trasllats Manresa – aeroport Barcelona – Manresa.
 • Assegurança de viatge.

Serveis no inclosos

 • Visat.
 • Propines ni maleters.
 • Begudes en els menjars.
 • Tot allò no indicat a l’apartat anterior.

Preu:

 • Preu per persona en habitació doble: en elaboracio
 • Suplement habitació individual en elaboracio

3.080
INFORMACIÓ / RESERVA