Passeig de Pere III, 53, 08242 Manresa, Barcelona +34 938 74 61 52

XIPRE PAFOS

XIPRE

8 dies. Sortida 14 d'octubre de 2018 (diumenge)

PREU: 2110
INFORMACIÓ / RESERVA

Itinerari

VIATGE EN GRUP AMB GUIA ACOMPANYANT


14 OCTUBRE. TERMINAL · BARCELONA · LARNACA · LIMASSOL

Sortida de la nostra ciutat en direcció a l’aeroport de Barcelona. Presentació dues hores abans de la sortida. Trobada amb el nostre guia i sortida del vol regular amb destinació Larnaca, via Munich. Arribada i trasllat a l’hotel en Limassol. Allotjament.

15 OCTUBRE. LIMASSOL

Sortida cap a Choirokoitia on els arqueòlegs han descobert un extens assentament neolític envoltat per una poderosa muralla. Es tracta d’un dels més antics de la illa (6.800 a. de C.). La seva població, que va arribar fins als 2.000 habitants vivia a casa circulars d’argila i pedra – algunes d’elles reconstruïdes – en moltes de les quals s’han trobat tombes subterrànies amb gran quantitat d’aixovars funeraris. Els seus habitants vivien de l’agricultura i de la ramaderia i als seus últims moments van usar una ceràmica de gran qualitat. El Jaciment va ser declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO. Després de la visita continuació del viatge a la granja de la família de Donya Loula, on ens explicarà i demostrarà com es prepara el formatge de cabra xipriota “Halloumi” i ens convidarà a provar-ho amb pa del poble i un cafè xipriota. Continuació del viatge cap a Lefkara, poble conegut per la seva artesania. Segons la tradició Leonardo da Vinci visito el poble i compro unes estovalles per a la Catedral de Milano. Temps lliure i trasllat a Kiti on visitarem l’Església de Angeloktistos, construïda en el S. XI conserva en el seu interior un bell mosaic del S. VI. Continuació del viatge cap al centre de Larnaca. Esmorzar i visita de l’Església de Sant Lázaro. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

16 OCTUBRE. LIMASSOL · TROODOS · MONASTERIO DE KYKKO · LIMASSOL

Sortida cap a la serralada de Troodos. Recorrerem pel camí petites llogarets i bells paisatges naturals coberts de boscos de pins. Arribada a Nikitari on visitarem la bella església bizantina de Panagia tis Asinou. Construïda en el S. XII, pertany a un selecte grup d’esglésies rurals declarades Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO. El seu modest aspecte conserva un meravellós tresor de 100 frescs murals pintats entre els segles XII i XVI en els murs i sostres interiors i constitueixen un dels millors exemples d’art mural bizantí realitzats per artistes vinguts des de Constantinoble. Continuació fins al poble rural de Kakopetria temps lliure. Continuarem després el viatge fins a la vall de Marathass i arribada a Kalopanagiotis. Aquí es troba el Monestir de Sant Joan de Lampadistis, que inclou 2 esglésies i una capella de diferents èpoques. La més important és la dedicada al sant local Juan nascut en Lampadou que data del S. IX. El conjunt és avui patrimoni de la UNESCO. Continuació per les muntanyes fins a arribar al Monestir de Kykko. Després de l’esmorzar, visita d’aquest gran monestir fundat per l’emperador bizantí Alejo I Commino cap a l’1.100 Retorn a l’Hotel. Sopar i Allotjament.

17 OCTUBRE. LIMASSOL · PAFOS · LIMASSOL

Ens dirigirem a la costa sud de la illa fins a arribar a: Petra tou Romiou, on es troben un conjunt de 3 enormes roques de calcària blanca al costat del mar on la tradició mitològica grega localitza el lloc on va sorgir de les escumes blanques del mar Afrodita, deessa de l’amor i de la bellesa. Continuació Kato-*Pafos on es visitaran les trucades actualment Tombes dels Reis, jaciment arqueològic, comprès entre el S.III a. de C. i el S.III d. de C. Després continuarem fins al Parc arqueològic de Páfos per visitar aquesta enorme zona arqueològica excavada en 1962 i recentment declarat patrimoni de la UNESCO, que ocupa part de la ciutat antiga al costat de la ciutat moderna. Visitessin els mosaics a les cases de Aión, la de Dionisio, la de Teseu – palau del governador romà. En elles podem trobar un dels conjunts de mosaics més importants i rics de tot el Mediterrani la visita del qual és obligada i l’edat del qual abasta des del S. II d. de C. al S. IV d. de C. Temps lliure pel port pesquer. Esmorzar. Visita del Pilar de Sant Pablo i l’Església de Chrysopolitissa construïda en el S XIII sobre les ruïnes de la basílica bizantina més gran de Xipre en el S.vi d. de C. Tot el conjunt va ser destruït per un atac dels àrabs en el S.VII. Finalitzada la visita, continuarem fins a Agios Neòfits per visitar el seu monestir encara en ús fundat en el vessant d’una muntanya en el S XII pel monjo Neòfit, ermità, escriptor i artista. Visitarem les cel·les dels monjos, algunes decorades amb frescs que van del S.XII al S. XV amb belles escenes de l’Últim Sopar, la Traïció de Judes i el Descendimiento de la Creu. En la cel·la que ocupava el sant es troba el seu sarcòfag presidit per una bella imatge de la Resurrecció de Crist. Retorn a l’hotel. Allotjament.

18 OCTUBRE. LIMASSOL · NICOSIA · LIMASSOL

Sortida cap a la capital Nicòsia. Trucada Lefkosia en grec, és actualment la capital de la República de Xipre, a més de ser seu política és la capital financera de la illa. El més important ho constitueix el seu cas antic encara tancat per poderoses muralles venecianes de gairebé 5 Km de longitud del S. XVI amb 3 portes. Dividida en 2 per l’ocupació turca del nord de la illa després de 1974 ara el seu encreuament és molt senzill gràcies a l’aixecament parcial de les restriccions per al turisme pel famós carrer Ledra, cor comercial de la ciutat. Única ciutat encara dividida a Europa que posseeix l’atractiu de passar d’Occident a Orient en uns pocs passos. En la part Sud visitarem el Museu Arqueològic i la seva meravellosa col·lecció de peces que abasta la dilatada història de la illa des de l’III Mil·lenni a. de C., el Palacio Arzobispal dins del com es troba el Museu Bizantí amb la seva superba col·lecció d’icones del s. VIII al XIX. Al costat d’ell es troba la Catedral Metropolitana de S. Juan Teòleg, del S. XVII amb bells frescs del S. XVIII. Temps lliure per recórrer la ciutat vella. Esmorzar. Creuarem el check point del carrer Ledra per visitar la zona ocupada de la ciutat. Visitarem el Buyuk Han, antiga posada per a comerciants del S.XVI, actualment dedicada a zona d’oci i després la Gran Catedral de Santa Sofia – transformada en mesquita després de la conquesta turca de la illa en 1570 – amb la seva sorprenent factura gòtica de clara inspiració francesa del S. XIII on eren coronats els reis de Xipre en l’Edat Mitjana. Retorn a l’hotel. Allotjament.

19 OCTUBRE. LIMASSOL I ZONA VINÍCOLA

Viatge al casc vell de la ciutat de Limassol. Recorregut de la ciutat i visita del Castell Medieval. Aquesta petita fortalesa, situada en ple casc antic, molt prop del port, va ser manada aixecar pels sobirans de la dinastia franca de Lusignan sobre fonaments anteriors del període bizantí. Avui està transformat a un interessant museu medieval. Seguirem cap a Kourion (Curium), ciutat que va ser un dels majors i més importants enclavaments polítics i religiosos de tota Xipre. Fundada pels micènics cap al S. XII a. de C. la seva estratègica localització sobre fèrtils terres i la seva àmplia badia van facilitar el seu desenvolupament arribant durant el domini ptolemaico i romà a una gran prosperitat. De seguida continuarem el viatge cap a les faldilles meridionals de les muntanyes de Troodos. Aquí es troba la rica zona vinícola de la qual Omodos. Aquest pintoresc poble viu ara del turisme i de la venda de les seves artesanies locals entre la qual destaca un elaborat tipus d’encaix, així com del vi i la mel. Esmorzar. Visita del Monestir de la Santa Creu. Construït cap a l’any 1.150 la tradició afirma que Santa Elena – mare de l’emperador Constantino – va deixar aquí un fragment de la corda amb la qual Jesús va ser lligat a la creu durant la seva passió quan ella va tornar de Jerusalem. Abans de tornar, coneixerem una Premsa de vi i acabarem la visita amb un tast de vi local en un típic celler d’una família de camperols. Tornada a l’Hotel. Allotjament.

20 OCTUBRE. LIMASSO · NORT DE L’ILLA · SAN BERNABÉ · FAMAGUSTA · KYRENIA · LIMASSOL

Sortirem cap al check-*point per creuar a la zona ocupada. Arribada a un dels enclavaments més importants de la illa: l’antiga ciutat de Salamina. Visita del Monestir de S. Bernabé erigit l’any 477 en l’extrem Oest de la necròpoli romana de Salamina on es va trobar la tomba del sant per l’emperador bizantí Zenó. Acabada la visita, ens dirigirem cap a Famagusta. Aquesta ciutat, segons alguns historiadors fundada com Arsinoe pels Ptolomeos durant l’ocupació egípcia de la illa entre els segles II i I a. de C. va prosperar gràcies a la decadència de la veïna Salamina. Famosa per albergar més de 300 esglésies moltes de les quals encara s’alcen en ruïnes és sens dubte, la seva catedral de S. Nicolás construïda a la fi del S.XII inspirada en la francesa de Reims. Després de la conquesta turca en 1570 va ser transformada en mesquita afegint-li un minaret. Enfront d’ella s’alcen les restes del palau dels monarques de Xipre i dels governadors venecians, embellit amb columnes portades des de la propera Salamina. Temps lliure. Travessant la serralada de Pentadaktylos arribarem a Bellapais. Situat en la cara nord de la serralada entre cultius de tarongers i llimoners el seu nom prové d’una abadia del S. XIII, que és considerada un dels monuments gòtics més bells de tot l’Orient Pròxim. L’abadia albergava als agustinos exiliats de Jerusalem. Va ser destruïda pels turcs després de la conquesta de la illa en el S. XVI i posseeix una de les més espectaculars vistes de la costa. Seguirem cap al port bizantí de Kyrenia. Retorn a l’hotel. Sopar de comiat. Allotjament.

21 OCTUBRE. LIMASSOL · LARNACA · BARCELONA · TERMINAL

Trasllat a l’aeroport per prendre el vol destino Barcelona, via Munich. Arribada i trasllat a la nostra ciutat. Fi dels nostres serveis.

Serveis inclosos i no inclosos

Serveis inclosos

 • Trasllats Manresa – aeroport de Barcelona – Manresa
 • Guia acompanyant des de Barcelona
 • Bitllet aeri, Barcelona/Munich/*Larnaca/*Munich/Barcelona
 • 07 nits d’allotjament a l’hotel seleccionat o similar
 • Règim alimentós de pensió completa
 • Desdejuni diari, 06 esmorzars amb aigua i una beguda i 07sopars (sense begudes)
 • Visites com s’indica en l’itinerari
 • Degustació del formatge “Halloumi” i un cafè
 • Cata de vins en Omodos
 • Taxes aèries
 • Propines al xofer i guia
 • Sopar i Regal de comiat
 • Segur i borsa de viatge
 • Neteja Ressalta les paraules desconegudes

Serveis no inclosos

 • Maleters
 • Begudes en els menjars
 • Allò no indicat a l’apartat anterior

Preu:

 • Preu per persona en habitació doble 2.110€
 • Suplement per persona en habitació individual 140€

PREU: 2110
INFORMACIÓ / RESERVA
Traducir »