Passeig de Pere III, 53, 08242 Manresa, Barcelona +34 938 74 61 52

Overview On Ortisei (Sankt Ulrich) With The Sassolungo (Langkofel) In The Background, Italy.

TRENTINO – ALTO ADIGE i TIROL DEL SUD

5 dies. Sortida 9 de gener de 2020 (dijous)

PDF
PREU: 1095
INFORMACIÓ / RESERVA

CULTURA – TURISME i PESSEBRES
Grup Pessebrístic de Manresa

 

Dia 9 de gener.- MANRESA-BARCELONA-VENÈCIA-PERGINE-BOLZANO
Sortida en autocar a primera hora del matí, fins a l’aeroport de Barcelona, on després dels tràmits de facturació sortirem amb vol de la companyia Vueling, a les 07.00h, destí Venècia, on arribarem a les 09.00h. Recollida d’equipatges i sortida en autocar direcció a PERGINE, una petita i activa ciutat, a pocs quilòmetres de Trento, a prop de les aigües blaves del llac de Caldonazzo, al peu del Castell, situat al turó. El seu centre històric presenta obres d’art entre les cases renaixentistes de via Maier, petits palaus Patricis i esglésies antigues. El poderós i antic castell, un palau gòtic del segle XV, domina la ciutat des de dalt. Dinar en restaurant. A la tarda visita del pessebre de l’església dels Franciscans, construïda el 1906, reemplaçant l’antiga del 1606, que les inundacions hi havien dipositat gran quantitat de runa i fang, que a principis del segle XX, per entrar-hi s’havien de baixar 7 graons, a diferència de quan la van construir, que se’n pujaven 2. Finalitzada la visita, seguirem viatge fins arribar a BOLZANO. Acomodació a l’hotel STADT CITTA *** , situat al centre de la ciutat. Sopar i allotjament.

Dia 10 gener.- BOLZANO
Esmorzar a l’hotel, i sortida, acompanyats del guia oficial, per fer visita a la bellíssima ciutat de Bolzano, capital de la província més nòrdica d’Itàlia: Alto Adige -Sud Tirol, situada en una vall enmig dels Alps italians. Famosa pel seu centre turístic i comercial, on conviuen des de temps remots la cultura italiana-mediterrània i la cultura de centre Europa, amb una barreja de italianitat amb grans influències germàniques, que fins i tot l’idioma és compartit.. Veurem entre altres, La Catedral, la Plaça Walther, considerada la plaça principal de la ciutat, La piazza delle Erbe, (la plaça de les herbes), era la plaça on hi havia el mercat, el pont de Talvera, on ens trobarem davant de la imponent estructura del Monument a la Victòria, i la Piazza del Municipi (Plaça de l’Ajuntament), i Piazza del Gra (Plaça dels Grans), on admirarem el Vicolo della Pesa, un dels llocs més antics de Bolzano.  El seu barri antic, amb Via Bottai i Via Streiter on hi ha diversos petits negocis d’estil medieval, Via della Mostra i Via Argentieri són on es desenvolupa la vida de la ciutat, i caminarem per via dei Portici amb els seus porxos i pòrtics, a més de ser carrer comercial des de l’època medieval on hi veure, negocis molt antics. Dinar a l’hotel i a la tarda, visitarem la Collezione di presepi del Convento Muri Gries ; Des del 1991, el museu es troba a la torre romànica de Castello Gries, actualment un monestir benedictí a Muri-Gries. La col·lecció va començar amb els pessebres del convent i ha augmentat amb el pas del temps gràcies a donacions i noves adquisicions per part de l’Associació d’Amics del Pessebre i ara es distribueix en tres plantes. L’exposició té una extensió de tres segles: hi ha pessebres barrocs del 1750 i obres de coneguts artistes del sud del Tirol del segle XX. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 11 gener .- BOLZANO – LUTTACH – BRESSANONE – BOLZANO
Esmorzar i sortida direcció Luttach, passant i fent breu parada (si el temps ho permet),al poblet de Chiusa, que forma part dels 3 pobles considerats com a “més bonics d’Itàlia”, situat als peus del gran monestir de Sabiona, podrem passejar per el seu preciós centre històric, que donarà la sensació de retornar a l’Edat Mitjana.
Arribats a Luttach, podrem passejar per aquest encantador poblet típic de muntanya, a l’inici de la Vall Aurina i que està envoltat per l’impressionant paisatge dels Alps de Zillertal. Farem visita al Museo dei Presepi Maranatha, inaugurat el desembre del 2000 després d’un període de construcció de quatre anys, prové d’una brillant intuïció de la família Gartner. La paraula Maranatha deriva de l’arameu, llengua que utilitzaven els primers cristians. Els possibles significats són: “Ha arribat el nostre Senyor” (maran atha) o “El Senyor vindrà” o – el més probable – “El nostre Senyor, vine!”. Pintors de sud de Tirol, austríacs i alemanys han contribuït a la construcció i extensió dels pessebres i els seus antecedents en el Maranatha. Dels artistes endèmics és esmentar sobretot a Albert Abfalterer, qui va pintar una aquarel·la de deu metres de llarg, potser el més gran que s’hagi fet fins ara. Dinar en restaurant, i seguirem fins arribar a “Bressanona, Bressanone o Brixen”, en alemany, el segon idioma del lloc, és una ciutat tranquil·la i romàntica, amb palaus d’arquitectura germànica, amb enormes i exhuberants castells convertits en hotels de luxe o centres culturals, on tradició i novetats viuen juntes en perfecta harmonia, creant una atmosfera particular. La tradició del pessebre aquí té una història de 800 anys; per això, visitarem el Palau Arquebisbal amb el seu Museu de Pessebres, una de les exposicions més importants d’Europa en el seu gènere, pel seu valor històric, artístic i religiós, i el celler amb el bressol litúrgic de Martin Rainer, així com el pati interior de l’edifici. Retorn a Bolzano, sopar i dormir a l’hotel.

Dia 12 gener.- BOLZANO – ORTISEI – BOLZANO
Esmorzar i sortida cap a ORTISEI, envoltada de pics majestuosos, la ciutat es troba al cor de les Dolomites, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.es va fer famós gràcies a les seves escultures de fusta tallades i decorades artísticament, que han estat preparades per les hàbils mans de les famílies de talladors de fusta durant generacions. L’artesania de les Dolomites Val Gardena continua fins als nostres dies com un dels principals impulsors del tallat en fusta que ofereix molt més que els pessebres de fama mundial. Visitarem el Museu de la Nativitat Heide que es va inaugurar al maig de 2012 i actualment comprèn al voltant de 40 obres mestres dels més importants fabricants de la Nativitat a Itàlia i Àustria, que es presenten en una àrea d’exhibició de més de 500 m². La col·lecció d’escenes religioses testifica la qualitat excepcional, l’habilitat artística i el treball minuciós i detallat. El museu es troba a la mateixa fàbrica on treballen amb fusta, de manera que podrem visitar i veure el procés. Finalitzada la visita, retornarem a l’hotel per dinar, i a la tarda visitarem el Museu Arqueològic del Tirol.
El 19 de setembre de 1991, a més de 3000 metres d’altura sobre el nivell de la mar, als Alps de Ötztal, prop de Tisenjoch, una parella d’alpinistes va descobrir un cos preservat en el gel. Era Ötzi, “l’home de l’Edat de Pedra” (encara que realment d’època calcolítica), que estava en perfecte estat de conservació amb totes les seves vestidures i el seu equipament. Avui en dia, la mòmia més antiga de el món es troba en aquest museu a menys 6 graus centígrads en una cambra frigorífica. Retorn a Bolzano, sopar i dormir.

Dia 13 gener -BOLZANO – TRENTO – VENÈCIA – BARCELONA- MANRESA
Esmorzar i sortida per TRENTO, on acompanyats del guia oficial, farem visita a la ciutat,
una de les joies més preuades als peus dels Dolomites. Coneguda històricament per haver acollit el famós Concili de Trento, on arquitectura i art, museus i naturalesa, han fet de la ciutat un meravellós destí. Capital de la província i de la regió, aquesta ciutat de Trentino Tirol del Sud compta amb una rica i llarga tradició que la uneix a alguns dels monuments més importants de la història d’Itàlia. DINAR en restaurant i continuarem viatge fins a l’aeroport de Venècia, on desprès dels tràmits de facturació, sortirem en vol de VY a les 21.50h, destí Barcelona. A l’arribada ens espera l’autocar per retornar-nos al punt de sortida.

 

Inclou:
• Autocar Manresa-aeroport de Barcelona-Manresa
• Bitllet d’avió Barcelona-Venècia-Barcelona
• Circuit amb confortable autocar
• Estada en hotel 3* al centre de Bolzano
• Taxa turística
• Règim de Pensió Completa, amb aigua inclosa
• Visita amb guia oficial a les ciutats de BOLZANO i TRENTO
• Visites i entrades a:
o Església Franciscans a Bolzano
o Collezione di Prespi del Convento Muri Gries
o Museu Cívico a Bolzano
o Museo dei Presepi Maranatha A Luttach
o Museu Hofburg a Bressanone
o Museu Heide a Ortisei
o Museu Arqueològic del Triol a Bolzano
• Guia acompanyant de l’agència durant tot el viatge
• Assegurança mèdica i de cancel·lació

PREU: 1095
INFORMACIÓ / RESERVA
Traducir »