Certificat COVID Digital De La UE

Recordatori

El Certificat COVID digital de la UE és una prova digital que una persona ha estat vacunada contra el COVID-19, va rebre un resultat negatiu en la prova o es va recuperar del COVID-19.

A partir de l’1 de juliol està disponible per a tots els Estats membres de la UE. Aquest Certificat facilitarà la lliure circulació segura de ciutadans a la Unió Europea durant la pandèmia COVID-19. Si no tens un certificat COVID Digital pots viatjar de tota manera, encara que el procés d’entrada serà més lent i possiblement estaràs subjecte a noves mesures (prova, quarantena, etc.).

El Certificat COVID Digital de la UE és gratuït, s’emet en format digital o en paper, en la llengua nacional i en anglès, té validesa a tota la UE, i inclou un codi QR que agilitza la verificació de la informació en destí i garanteix la seva autenticitat. Conté la informació mínima essencial com: nom, data de naixement, data d’expedició, un identificador únic i la informació pertinent respecte a la vacunació, la prova diagnòstica o la recuperació de la malaltia. Aquestes dades romanen en el certificat i no s’emmagatzemen en cap lloc quan es realitza la verificació en un altre estat membre de la UE. Durant el procés de verificació es comprova la seva validesa i autenticitat verificant qui l’ha expedit i signat.

Els passatgers que disposin del Certificat COVID Digital de la UE i ho incorporin al formulari SpTH  durant el procés d’obtenció del QR obtindran un codi QR FAST CONTROL que agilitzarà tot el procés a l’arribada a país. Per a més informació, pots consultar la pàgina web de la UE.

A Catalunya es pot sol·licitar a través del portal “La Meva Salut” del Servei Català de la Salut, de manera telemàtica, mitjançant les apps per a mòbils o portal web.

Actualment s’ha duplicat el temps necessari per a realitzar les gestions aeroportuàries. Des d’hora i mitja abans de la pandèmia, ara es necessiten tres hores de pas per l’aeroport. S’esperen grans cues i retards durant la temporada alta d’estiu.