LA CIUTAT DE MAI DORM

NOVA YORK / La Gran Poma, la ciutat dels gratacels, la ciutat que mai no dorm, segur que saps de seguida de quina ciutat estem parlant, oi? Sí, és Nova York, una ciutat que ha protagonitzat pel·lícules, sèries, novel·les i cançons, un destí que no necessita presentacions i que, encara que gairebé no canviï mai és la mateixa.

L’Estàtua de la Llibertat, Central Park o Times Square són llocs que tots coneixem, encara que no hàgim visitat, i potser ara és el moment de veure’ls en persona i comprovar que són tan espectaculars o més que a la pantalla.
Avui et portem una sèrie de propostes amb aquests imprescindibles perquè no et perdis res a la teva visita a la capital del món, duri el que duri la teva estada.

Els districtes
Però abans de començar el recorregut per les principals atraccions d’aquesta ciutat has de tenir clar que Nova York és un conjunt de districtes, encara que sovint relacionem la ciutat amb un o dos.
L’illa de Manhattan és potser el districte o borough més conegut i és on hi ha les principals atraccions turístiques, però no has d’oblidar que el Bronx, Brooklyn, Queens o Staten Island són també Nova York.

Manhattan és el cor de la ciutat i és el que ofereix més atractius per a qualsevol visitant. Aquí és on es concentren els gratacels, les grans avingudes o els teatres i pots organitzar-te per veure’l al teu ritme.

Però si el que vols és visitar la resta de barris, el més recomanable és contractar una excursió que et portarà de ruta pels diferents districtes, perquè puguis conèixer els principals atractius de cada un, com ara el pont de Brooklyn o Prospect Park ; Flushing Meadows o la sucursal del MoMA a Queens; l’estadi dels Yankees o el New York Botanical Garden del Bronx o gaudir de les vistes de l’skyline de la ciutat des del ferri de Staten Island.

 

Els imprescindibles a Manhattan

Si t’organitzes i tries bé allò que vols veure pots conèixer alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat en pocs dies.

L’Empire State Building situat a la Cinquena Avinguda és un d’aquells llocs que encapçala la llista del que no us podeu perdre a Nova York. Durant molts anys va ser el gratacel més alt del món i encara avui continua sent una de les senyes d’identitat de la ciutat. Si voleu veure la ciutat a vista d’ocell només heu de pujar al mirador d’aquest majestuós edifici.
Una altra de les visites que no pots deixar de fer, tant si és la teva primera vegada a Nova York com si ja has perdut el compte, és Times Square. Aquesta plaça, famosa pels seus cartells lluminosos, està ubicada al cor de Manhattan, a la cruïlla de Broadway amb la Setena Avinguda i és el centre neuràlgic de la ciutat on trobaràs restaurants, bars, teatres i museus i un ambient únic.

Un lloc que tampoc et pots perdre és la Cinquena Avinguda, un dels carrers comercials més famosos del món. Però a més de botigues, aquesta avinguda compta amb altres atractius, com el primer gratacel de la ciutat, el Flatiron Building, la Catedral de Sant Patrick i diversos museus, com el Metropolitan, i des d’ella s’accedeix a un altre dels llocs de visita obligada : Central Park.

Aquest parc és un altre dels símbols de la ciutat i és el parc urbà més gran de Nova York, amb més de 4 quilòmetres de llargada i 800 d’amplada. Dins del parc, a més del Zoo, hi ha prades, llacs i cascades artificials que el converteixen en el lloc preferit de molts novaiorquesos ia l’escenari de moltes pel·lícules i sèries.

I la darrera però no menys important visita que et proposem és la que potser és la figura més coneguda no només de Nova York, sinó de tot els Estats Units: l’Estàtua de la Llibertat, una impressionant figura de 46 metres d’alçada ubicada a Liberty Island, que va ser un regal dels francesos per commemorar els 100 anys de la declaració de la independència.

Com veus, et proposem cinc llocs emblemàtics i molt coneguts de Nova York, però aquesta ciutat té molt més per oferir-te, el Rockefeller Center, el MoMA, el Memorial de l’11S, Wall Street i una infinitat de monuments i atraccions… Deixa que t’assessorem a la teva agència de viatges i deixa’t portar per la màgia de la ciutat que mai dorm.