LES 7 MERAVELLES DEL MÓN MODERN

LA GRAN MURALLA XINESA (XINA)

La Gran Muralla Xinesa fou construïda per protegir Xina de les invasions dels mongols i altres tribus veïnes, i per unificar les diferents fortificacions en un únic sistema de defensa. La seva construcció es va iniciar al segle VII aC i fa 4.160 kilòmetres de longitud.


PETRA (JORDÀNIA)

 

L’antiga ciutat de Petra fou construïda al voltant del segle IX aC. El seu nom significa pedra i respon a què és una ciutat directament excavada i esculpida en la pedra. Era una ciutat pròspera gràcies a la seva situació en la ruta de les caravanes que portaven mercaderies de luxe entre Egipte, Síria, Aràbia i el sud del Mediterrani.


ESTÀTUA DEL CRIST REDEMPTOR (BRASIL)

 

Situada al cim del turó del Corcovado, molt per sobre de Rio de Janeiro. L’estàtua, de 30 metres d’alçada, és una imatge de Jesús de Natzaret amb els braços oberts, mostrant la ciutat. Es va construir a França per l’escultor Paul Landowski (al llarg de 5 anys) i després es va enviar a Brasil a trossos. És considerada l’estàtua d’Art decó més gran del món.


MACHU PICCHU (PERÜ)

 

Coneguda com la ciutat dels núvols, ja que està a 2. 490 metres d’altitud per sobre del nivell del mar. Fou construïda al segle XV per l’emperador inca Pachacutec. El Machu Picchu és considerat una obra mestra de l’arquitectura i l’enginyeria per la peculiar interacció entre les construccions i el paisatge. I al mateix temps un punt sagrat per l’alta concentració d’energia que molts visitants afirmen detectar.


PIRÁMIDE DE CHICHÉN ITZÁ (MÊXIC)

 

Aquesta piràmide, situada a la península de Yucatán, és un emblema de la civilització Maya (famosa per les nombroses prediccions). La piràmide servia per viure-hi i per tot tipus d’esdeveniments culturals i religiosos, s’hi practicaven sacrificis humans per evitar catàstrofes i protegir el poble. El seu nom significa boca del pou dels bruixots de l’aigua, i és una referència a una entrada de l’inframón.


COLISEU ROMÀ (ITÀLIA)

 

Emblema de Roma, el Coliseu és un amfiteatre de 50.000 seients al centre de la ciutat. Va ser construït fa 2.000 anys, i encara es pot notar la seva influència en el disseny d’estadis esportius de tot el món. Al Coliseu s’hi feien tot tipus d’espectacles públics i lluita de gladiadors.


TAJ MAHAL (ÍNDIA)

 

Va ser construït al 1.630 per l’emperador Shan Jahan en honor a la seva difunta esposa Mumtaz Mahal. El Taj Mahal combina diferents estils com l’indi, el persa i l’islàmic amb un caràcter clarament d’inspiració romàntica.