ELS PONTS MÉS ROMÀNTICS

BROOKLYN BRIDGE. NEW YORK

El primer pont penjant de la ciutat, inaugurat el 1883. Rapidament es va convertir en un magnífic exemple de disseny urbà inspirant a poetes, escriptors, pintors i cineastes.


PONTE MILVIO. ROMA

Una passejada a la bora de riu Tiber, portant a la butxaca un cadenat marcat amb les inicials dels enamorats. La història d’una bella ciutat recorreguda amb tranquil·litat i parsimònia, i que convida a atura-se en les múltiples cafeteries i gelateries de tall italià.

 

 


PONT DE CARLES. PRAGA

És el pont més vell de Praga construït el 1357 i que travessa el riu Moldava. Testimoni de grans gestes històriques i joia de la bohèmia de la ciutat. Esplendorós en la boira matinal o en la llum nocturna dels fanals. Es diu que tocar les estàtues que el guarden mentre es demana el més secret desig, porta bona sort.

 


PONT DES ARTS. PARÍS

Malgrat el desbordament de cadenats d’amor, el pont continua sent un símbol pels enamorats. Sobre el riu Sena, sota el cel de la ciutat de les llums i al costat del Museu D’Orsay, museu dels impressionistes, aquest pont és d’obligada visita.

 

 


PONTS DE MADISON. EUA

Celebrats en la novel·la i posterior pel·lícula que pren el seu nom, es troben al contat de Madison, a Iowa, Estats Units. Són un conjunt de 6 ponts coberts al bell mig d’un entorn de poblets aïllats, rodejats de camps de blat de moro, boscos i planures infinites.