skip to Main Content
Passeig de Pere III, 53, 08242 Manresa, Barcelona +34 938 74 61 52


ALBÀNIA “L’ENCANT PER DESCOBRIR”

8 dies. Sortida 20 d'abril de 2024 (dissabte)

PREU: 2100
INFORMACIÓ

SORTIDA EN GRUP REDUÏT I GUIA ACOMPANYANT

 

Dia 20. MANRESA – BARCELONA – TIRANA
Trasllat des de Manresa fins a l’aeroport de Barcelona, on després dels tràmits de facturació, sortirem en vol fins a Tirana
A l’arribada a l’aeroport de Tirana, trobarem el bus que ens traslladarà fins al hotel. Allotjament a l’hotel de Tirana.

DIA 21: TIRANA – KRUJË- SHKODRA – TIRANA.
Després del desdejuni a l’hotel, sortirem en direcció Kruja, al nord-est de Tirana. Va ser la primera capital del país de les àguiles, que és com es coneix popularment Albània. Krujë recorda al niu d’un au rapinyaire penjada d’una escarpada vessant. Des d’aquest promontori domina les muntanyes, la plana i el mar. Va ser la caserna general de Skanderbeg, l’heroi nacional que va guiar des d’aquí la resistència al segle XV contra els Turcs. Al castell es troba una bonica tekke bektashi (santuaris d’inspiració sufí) i un museu etnogràfic. Visitarem l’antic basar un dels millors basars d’Albània, amb el seu carrer principal i uns carrerons laterals envoltats de cases tradicionals baixes.
Després de dinar continuarem fins a Shkodër, la capital cultural d’Albània i la mes Europea de les ciutats de país. Tambien és el centre catòlic d’Albània. Es creu que es va fundar al voltant del segle IV a. C. Visitarem el Castell de Rozafa reconstruït durant la dominació veneciana al segle XIV. S’albira a quilòmetres de distància i des del seu interior es té una vista panoràmica que abasta fins al mar, amb el gran llac, la confluència dels rius Buna, Drin i Kiri i la plana de Shkodra. Retorn a l’hotel. Sopar i Allotjament.

DIA 22. TIRANA – THETH (ELS ALPS ALBANESOS).
Desdejuni a l’hotel i sortida  per passar un dia al parc natural de Theth. La veritable essència del poble albanès resideix a la muntanya A les escarpades i inaccessibles valls del nord-est del país va ser on es va forjar l’esperit albanès i on s’ha mantingut durant segles la seva identitat. També és el lloc on la naturalesa presenta el seu millor cara. Impressionants paisatges i puríssimes aigües a les cascades. Aquí aprendràs sobre la llei de l’honor (Kanuni), una antiga tradició de la cultura albanesa del nord que és viu fins avui de dia. Visitarem la torre d’aïllament. Dinar en ruta. Per la tarda continuarem fins arribar a Theth per el Sopar i l’Allotjament.

Dia 23. THETH – BERAT.
Després del desdejuni. Deixarem Theth i ens anirem cap a Berat, una de les ciutats més antigues d’Albània, amb cases blanques grimpant pel vessant i parets que envolten tot el pujol. Aquesta ciutat albanesa, que va ser ciutat fronterera de l’Imperi Bizantí, avui patrimoni de la UNESCO, està classificada com un dels llocs més bells d’Europa per visitar.
És difícil trobar en tota Albània una localitat tan ben conservada. Amb tres barris antics -Mangalem, Gorica i Kalaja- i moltes mesquites i esglésies, la ciutat de les mil finestres té 2.400 anys d’història i és excepcional en el sentit literal de la paraula. Situada a cavall del riu Osum, a les seves cases otomanes de parets blanques s’oculten llocs de culte (islàmics, cristians, bektashíes) i un esplèndid Museu Etnogràfic. Al capdamunt s’alça la gran ciutadella, encara habitada i submergida en un somni, amb una església al centre on s’exposa la col·lecció d’icones del mestre Onufri (segle XVI), de visita obligada. Dinar, Sopar i Allotjament a Berat.

DIA 24. BERAT – GJIROKASTRA
Desdejuni a l’hotel i continuació del nostre viatge fins a Gjirokastra, un lloc declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 2005, amb més de 350 cases de pedra.  Aquesta ciutat que gira al voltant del seu castell, com gira al voltant de la seva llarga història d’un segle, fascina amb la seva càlida nitidesa i la seva monumental convivència de cultures, costums i valors naturals. Gjirokastra és la ciutat dels carrers verticals, de les persones que es conformen amb caminar en certs angles desconeguts pels visitants, fascinats per l’harmonia de les pedres.
Després de registrar-nos  a  l´hotel i després anirem a visitar el Centre Històric amb el mercat únic i els paviments típics de pedra. El magnífic castell, el més gran del país i les característiques cases de la fortalesa de Skendulaj, fetes amb pedra i fusta. Dinar, Sopar i Allotjament a Gjirokatra

DIA 25. GJIROKASTRA – VLORA
Després del desdejuni, anirem cap a Vlora, una ciutat  de la badia on es divideixen els mars Adriátic i Jònic. A causa de la seva posició geogràfica sempre ha estat un important port mediterrani des de l’antiguitat. Vlora és la ciutat més gran del sud d’Albània amb 110 mil habitants. Visitarem el pont mes important de ciutat i continuarem viatge fins Kusbaba per veure on es divideixen els dos mars. Temps lliure per gaudir la platja. Dinar, Sopar i Allotjament.

DIA 26  VLORA – TIRANA
Després del desdejuni deixarem Vlora per anar a Tirana, la capital del país on visitarem les seves principals atraccions. Al centre de Tirana trobarem una barreja d’arquitectura otomana, italiana i soviètica, els blocs del segle XX i una plaça plena d’edificis històrics, des de la mesquita de Ethem Bey, una de les més belles d’Albània, als edificis dels bancs els i ministeris d’època feixista (anys 30).  Visistarem  BunkArt el túnel secret del dictatore Enver Hoxha. Temps lliure per gaudir el capital Albanes. Dinar, sopar i Allotjament.

DIA 27. TIRANA – BARCELONA – MANRESA
Desdejuni Bufet a l’hotel. Matí lliure per fer les ultimes visites. Dinar inclòs. A la hora indicada trasllat fins a l’aeroport, per embarcar en vol direcció a Barcelona.
A l’arribada, recollida d’equipatge i retorn de nou a Manresa.

 

Preu per persona: 2.100€
Suplement habitació individual:  325€
Grup mínim 18 places

 

 INCLOU: 

Trasllats Manresa-aeroport-Manresa
Bitllet d´avió Taxes aèries i una maleta per persona incloses.
Autocar gran confort, per els recorreguts.
Guia acompanyant des de l’aeroport de sortida.
Guia local de parla castellana, per a les visites al destí.
Totes les visites que es detallen a l’itinerari.
Pensió complerta, des de el esmorzar 2on dia fins el dinar de l’últim.
Allotjament a Hotels de 4*, habitacions dobles estàndard.
Assegurança mèdica i de cancel·lació

 

 

PREU: 2100
INFORMACIÓ
Back To Top
Traducir »