LA MESOPOTÀMIA TURCA, bressol de civilització

EXCLUSIU CONCORD
Sortida
12 de Juny 2023
Durada
11 dies
Preu per persona en habitació doble
3.175€
Categoria
Exclusiu Concord

SORTIDA EN GRUP I GUIA ACOMPANYANT

DIA 1 –12 Jun 2023 MANRESA – BARCELONA – ISTANBUL
Trasllat des de Manresa, fins a l’aeroport de Barcelona, on després dels tràmits de facturació, sortirem amb vol de línia regular destí Istanbul.
Arribada i trasllat amb assistència a l’hotel. Allotjament

DIA 2 – 13 Jun 2023 ISTANBUL (VISITA DE LA CIUTAT)
Després de l’esmorzar sortida de l’hotel per fer la visita de la ciutat antiga. Visitem la majestuosa i elegant Mesquita Blava (per fora). A continuació visitem l’Hipòdrom que data de l’època bizantina i després la Mesquita Sta. Sophia del segle VI. i també un dels esplèndids edificis històrics d’Istanbul, que és la Cisterna Basílica situada al sud-oest de Santa Sofia. Aquesta gran cisterna subterrània construïda per l’emperador bizantí Justinià I (527-565) va rebre el nom de Palau Yerebatan entre la gent a causa de les columnes de marbre que s’eleven de l’aigua.
Després de dinar en un restaurant típic, farem la visita al Palau Topkapi, la residència dels sultans de l’imperi otomà, famós per la seva excel·lent col·lecció de joies i porcellanes. Trasllat a l’hotel i allotjament.

DIA 3 – 14 Jun 2023 ISTANBUL – VIISTA DEL BÒSFOR DE DIA COMPLET AMB DINAR
Després d´esmorzar, sortida de l´hotel per visitar el Mercat Egipci. A continuació, ens dirigim cap al port per fer la bella excursió per l’estret del Bòsfor, on es podrà apreciar la fabulosa vista panoràmica dels pobles, els palaus i els xalets fascinants. Dinar en un restaurant de peix a la riba del Bòsfor. A la tarda visitarem el Gran Basar, un dels basars més grans i antics del món.

DIA 4 – 15 Jun 2023 ISTANBUL – DIYARBAKIR
Esmorzar i trasllat a l’aeroport per prendre el vol amb destinació a la ciutat de Diyarbakir, a l’Alta Mesopotàmia, a la vora del riu Tigris. Trasllat a l’hotel.
A la tarda visitarem la Ciutadella amb les seves imponents muralles de basalt negre de 6 Km de longitud aixecades en temps romans i reconstruïda per bizantins i selyúcides; la Mesquita Gran (Ulu Cami). Segons la llegenda erigida en els primers temps de la conquesta àrab (any 637) sobre les restes de l’església bizantina de Sant Tomàs, la qual cosa la converteix en una de les més antigues d’Àsia Menor, encara que deu el seu aspecte actual a l’ampliació de 1091, duta a terme per Melik Sah, conqueridor selyúcida de la ciutat. Per acabar, visitarem el Museu Arqueològic que custodia objectes de l’antiquíssima Canhasan. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

DIA 5 – 16 Jun 2023 DIYARBAKIR – MADYAT – MARDIN
Esmorzar. Ens dirigirem a veure el pont, el castell, la mesquita El-Rizk i la tomba de Zeynel Bey a Diyarbakir. Continuarem cap a la ciutat-museu de Madyat (Tur Abdin) d’origen assiri/siríac que va florir durant l’expansió dels Artúquides (dinastia turcomana) al segle XI. Sorprèn l’homogeneïtat de la seva arquitectura, atès que totes les cases han utilitzat la pedra calcària local i els mateixos motius ornamentals. Continuació cap a Mardin. Arribada a l’hotel, sopar i allotjament.

DIA 6 – 17 Jun 2023 MARDÍ – SANLIURFA (EDESSA)
Esmorzar. Dedicarem el matí a recórrer Mardin, petita i encantadora ciutat, de carrers intricats i cases de color mel, construïda sobre un turó que emergeix a la plana mesopotàmica; un autèntic museu a l’aire lliure. Visitarem Ulu Camii, (la Gran Mesquita) construïda al segle XII pels selyúcides, la més antiga de Mardin; la madrassa Kasimiye i finalment el monestir de Deyr ur Zaferan (“Monestir de Safrà”), anomenat així pel safrà que es cultivava als seus voltants. És el centre religiós més important dels Cristians Ortodoxos Siriacs. Fundat l’any 493 va ser seu del Patriarca Ortodox Sirià des de 1160 fins a la dècada de 1920, que va traslladar la seva residència a Damasc. Continuació cap a Sanliurfa, coneguda com la Jerusalem d’Anatòlia. Lloc sagrat per a jueus, c ristians i musulmans per ser la ciutat natal Abraham, “pare de les tres religions monoteistes. Hi visitarem el Castell utilitzat pels Creuats durant els segles XII i XIII, l’Estany de les carpes sagrades i Gruta d’Abraham, on segons la tradició va néixer el profeta. Arribada a l’hotel. Sopar i allotjament.

DIA 7 – 18 Jun 2023 SANLIURFA – GÖBEKLI TEPE – MONTE NEMRUT
Esmorzar i sortida cap al jaciment arqueològic de Göbekli Tepe, considerat el lloc de culte més antic del món, declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat el 2018. Després pujarem al cim de la Muntanya Nemrut de 2.206 m d’alçada que s’eleva sobre una estepa desolada, que alberga el santuari construït al segle I a. C. pel rei Antioc I de Commagene, compost per un gegantí túmul artificial de forma cònica amb gegantines estàtues de 10 metres d’alçada tallades en pedra i inclou la tomba del propi rei amb forma de piràmide. Des del cim contemplarem la posta de sol. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

DIA 8 – 19 Jun 2023 MONTE NEMRUT – GAZIANTEP
Esmorzar i sortida cap a Gaziantep, endinsant-nos a la conca de l’Eufrates. Aquesta àmplia plana fluvial en un altre temps fèrtil i avui estepa polsegosa va ser assentament humà durant mil·lennis.
A la tarda ens endinsarem a Gaziantep (l’antiga Zeugma), la ciutat més important de la regió, moderna i bulliciosa, famosa pels seus deliciosos festucs on visitarem la zona antiga, el Castell que es va construir en temps romans com a torre de vigilància, però el seu aspecte actual és d’època de l’emperador bizantí Justinià, el Mercat de Coure i el famós Museu de Zeugma, que conté la col·lecció de mosaics més gran del món, entre les peces del qual destaca el famós mosaic “Nena gitana”. Arribada a l’hotel, allotjament i sopar.

DIA 9 – 20 Jun 2023 GAZIANTEP– CAPADÒCIA
Esmorzar. Sortida cap a Capadòcia. A la tarda visita a una ciutat subterrània. Aquestes ciutats van ser construïdes com a refugis pels cristians de l’època i es componen de diversos pisos sota terra, ventilats per xemeneies, on es poden admirar els dormitoris comuns, les cuines i els menjadors. Sopar i allotjament.

DIA 10 – 21 Jun 2023 CAPADÒCIA
Dia dedicat a explorar i descobrir aquesta fascinant regió, única al món, on al costat del seu fantàstic paisatge lunar amb belles i estranyes formacions de lava procedents de l’erupció del Monte Erciyas i de l’acció de l’erosió, trobarem infinitat de petites poblacions i esglésies excavades a la roca. La Vall de Göreme, increïble complex monàstic bizantí integrat per esglésies excavades a la roca amb bellíssims frescos, els poblets troglodites de Paşabağ a Zelve, la fortalesa natural d’Uçhisar, Ortahisar. Passarem pel centre artesanal de pedres semiprecioses de Capadòcia, i després per les xemeneies de fades de Ürgüp, cons de pedra coronats per roques planes; Avanos, poble de centres artesanals i teixidura. Finalitzem el dia amb la visita a un taller artesanal de catifes. Sopar i allotjament.

DIA 11 – 22 Jun 2023 CAPADÒCIA
Esmorzar i trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a Barcelona, via punt intermedi.
A l’arribada, recollida d’equipatge i trasllat de nou fins a Manresa

Preu per persona:  3.175€
Suplement habitació individual:  460€

 

El preu inclou: 
• Trasllat Manresa-aeroport-Manresa (descompte per no utilitzar aquest servei :30€)
• Bitllets avíó anar i tornar + vols interns
• Trasllats Apt / hotel / Apt
• 03 Nits a Istanbul Allotjament en mitja pensió
• 01 Nit a Diyarbakır Allotjament en mitja pensió
• 01 Nit a Mardin Allotjament a mitja pensió
• 01 Nit a Şanlıurfa Allotjament en mitja pensió
• 01 Nit a Adıyaman Allotjament en mitja pensió
• 01 Nit a Gaziantep Allotjament en mitja pensió
• 02 Nits a Capadòcia Allotjament en mitja pensió
• Visites segons el programa
• Dinars (total 9 dinars)
• Vehicle privat durant els trasllats i visites i el circuit
• Guia de parla castellana durant els trasllats,  les visites i el circuit
• Assegurança mèdica i de cancel·lació
• Propines

No inclou:
• Begudes als menjars
• Extres

 

Condicions generals

El preu dels viatges publicats pot ser revisat fins a 20 dies naturals abans de la data de sortida, en el cas que hi hagi variacions en el cost dels transports (inclòs el cost del carburant), en les taxes i impostos referents a determinats serveis (com els d’aterratge, embarcament o desembarcament en ports i aeroports) i en el tipus de canvi de moneda aplicats al viatge vigent.

Els viatges publicats es regeixen per les clàusules del contracte de viatge combinat, per la fitxa tècnica del viatge que detalla el seu contingut definitiu i per les nostres condicions generals, redactades de conformitat amb el que disposa la Reglamentació catalana de les agències de viatges (Decret 168/1994, de 30 de maig), i que podeu consultar a la nostra web www.viatgesconcord.com

L’organització tècnica dels viatges publicats correspon a VIATGES CONCORD, S.A., amb títol/ llicència G.C. Núm. 143. NIF A-08845794 i domicili a Manresa, Passeig de Pere III núm. 53.