skip to Main Content
Passeig de Pere III, 53, 08242 Manresa, Barcelona +34 938 74 61 52


L’EMBRUIXAMENT DEL PIRINEU ARAGONÈS

3 dies. Sortida 30 d'octubre de 2023 (dilluns)

PDF
PREU: 454
INFORMACIÓ / RESERVA

SORTIDA EN GRUP COMPARTIT  I GUIA ACOMPANYANT
SORTIDA DES DE MANRESA AMB MÍNIM 4 PERSONES

30 OCTUBRE.- MANRESA – BENABARRE – PARC TEMÀTIC LASPAÚLES – AINSA -SABIÑÁNIGO

Sortida del punt indicat en direcció a Benabarre i Pont de Suert, des d’on ens endinsarem a la comarca de la Ribagorzana aragonesa fins a arribar al bonic enclavament de Lespaúles on destaca al seu casc uban el color vermellós que presenten la majoria dels seus habitatges. Visitarem el Centre d’Interpretació de les Bruixes de Laspaúles. A continuació ens dirigirem al Parc Temàtic de Laspaúles en un marc natural privilegiat on en la història d’aquesta població a finals del segle XIV, es va ajustar a 24 dones per bruixeria. Ocults al campanar de la seva església, es van trobar uns manuscrits on es relataven aquests fets. El que en molts indrets del Pirineu és tradició i llegenda, aquí va ser una trista realitat. Es diu que cada divendres, les bruixes celebraven els seus aquelarres. DINAR EN RESTAURANT. A la tarda sortida cap a la Vila d’Ainsa, declarada Conjunt-Històric-Artístic, presenta al seu nucli antic un conjunt uniforme i apinyat de cases enormement harmònic, en el qual destaquen l’esvelta torre de la Col·legiata i l’enorme recinte del castell, gairebé tan gran com la resta del poble. Realitzarem un recorregut peatonal per aquesta localitat. Va ser la capital de l’antic regne de Sobrarbe incorporat al d’Aragó al segle XI, la vila constitueix un magnific exponent de l’urbanisme medieval. A hora indicada cap a Sabiñánigo, acomodació a l’ hotel, SOPAR I ALLOTJAMENT.

 31 OCTUBRE.- SABIÑÁNIGO – SELVA DE OZA – VALLES DE ANSO Y HECHO – RONCAL – EMBALSE DE YESA – JAVIER – SOS DEL REY CATÓLICO – SABIÑÁNIGO

ESMORZAR BUFFET i sortida cap a Fet per seguir en direcció la Selva d’Oza, contemplant un majestuós paisatge de muntanya amb les engorjats del riu Aragó Subordán d’incomparable bellesa. Realitzarem un bell recorregut panoràmic per les valls de Fet i Ansó. Prossecució fins al Roncal on els seus habitants estan dedicats gairebé en la seva totalitat a l’elaboració del famós formagla del “roncal”. Bressol de l’insigne tenor Julián Gayarre, casa seva ha estat convertida en museu i el seu mausoleu és una de les millors obres de Mariano Benlliure. Continuació per la Foz de Burgui i vorejant l’embassament de Yesa, arribada al castell de Javier que data del segle X, el qual visitarem. Un pont llevat ens introduirà en un món de torres, maces, matacans, troneres i saeteres i ens permetrà conèixer el lloc on va néixer i va viure San Francisco Javier, patró de Navarra, un dels missioners més universals. Continuació cap a la bella localitat de Sos del Rei Catòlic, pertanyent a la comarca de les cinc viles. DINAR EN RESTAURANT. Per la tarda realitzarem un recorregut peatonal que en estar en una elevació de terreny rocosa, la va convertir, durant molt de temps, en plaça forta i des del segle X, en què va ser reconquerida, va tindre gran importància com a ciutat fronterera. A hora prudencial, retorn a l’hotel, SOPAR I ALLOTJAMENT.

01 NOVEMBRE.- SABIÑÁNIGO – VALL DE L’ARAGÓ – CANDANCHÚ – CANFRANC – SABIÑÁNIGO – MANRESA

ESMORZAR BUFFET i sortida per poder admirar un paisatge espectacular per la Vall de l’Aragó on es donen cita els camins de l’art, la natura i la història. Vall plena de vida, envoltat d’impressionants cimeres pirinenques, vorejat frondosos boscos i praderies. Arribada a l’estació d’esquí de Candanchú, la més antiga estació d’esquí espanyola, a més pot presumir que mai tancarà el públic per qüestions meteorològiques, ja que aquesta zona està resguardada completament del vent a causa de la seva orografia, és sens dubte, una de les estacions d’esquí més boniques d’Espanya. Breu parada per contemplar el magnífic paisatge. Continuació fins a Canfranc, on visitarem acompanyats d’un guia local l’estació de Canfranc, més coneguda com “L’estació dels Pirineus”. La construcció va ser per la creació d’un pas fronterer a través dels Pirineus que comuniqués Espanya amb França. Es va començar a construir el 1915, després de la Primera Guerra Mundial, i finalitzant-se el 1925. L’estació inaugurada pel rei Alfons XIII entra en servei el juliol de 1928, coneix un moment d’esplendor als anys trenta, i es tanca entre 1945 i 1949 per desacords polítics amb el govern francès. Consta d’ un edifici principal, diversos molls per a transbordament de mercaderies, i el dipòsit de màquines. En la seva construcció s’ han utilitzat diferents materials com el vidre, el ciment i el ferro, propis de l’ arquitectura industrial del moment. Retorn a l’ hotel i DINAR COMIAT. A la tarda, sortida en direcció el punt d’origen.

 

VISITES INCLOSES:

LASPAÚLES, visita al Centre d’Interpretació de les Bruixes de Laspaúles
LASPAÚLES, Parc Temàtic Laspaúles
AINSA, recorregut peatonal
SELVA D’OZA, recorregut panoràmic
VALLS D’ANSÓ I HECHO, recorregut panoràmic
CASTELL DE JAVIER, entrada
SOS DEL REI CATÒLIC, recorregut peatonal
CANFRANC, visita guiada exteriorment a l’Estació de Canfranc

 

EL PREU INCLOU:

  • Sortida des de Manresa
  • Autocar dotat de les últimes mesures de seguretat i confort
  • Guia acompanyant a tot el circuit
  • Hotel 3* amb esmorzar-bufet
  • PC en hotels i restaurants amb vi i aigua en dinars i sopars
  • Assegurança médica i de cancel·lació

 

EL PREU NO INCLOU:

  • Res no especificat

 

 

MÍNIM DE PLACES PREU PER PERSONA
DE  36 PAX A 45 PAX 454,00€
DE 25 PAX A 35 PAX 502,00€

SUPLEMENT HABITACIÓ INDIVIDUAL    108€

 

 

PREU: 454
INFORMACIÓ / RESERVA
Back To Top
Traducir »