REPÚBLIQUES BÀLTIQUES i HELSINKI

EXCLUSIU CONCORD
Sortida
04 de Juny 2024
Durada
8 dies
Preu
Des de 2.675€
Categoria
Exclusiu Concord

SORTIDA EN GRUP REDUÏT I GUIA ACOMPANYANT

1 dia – dimarts 04 de juny – Vilnius (sopar)
Sortida en vol de línia regular, via punt europeu fins a  Vilnius, capital de Lituània. Trobada amb el guia de parla hispana i trasllat a l’hotel.
Després d’instal·lar-se, si ho desitgen, breu passeig al voltant de l’hotel, i temps fins a l’hora que ens traslladarem al restaurant per sopar. 
Allotjament.

2 dia – dimecres 05 de juny – Vilnius (esmorzar, dinar, sopar)
Després d’esmorzar, sortida per visita del Palay dels Grans Ducs de Lituania. Situat en la millor ubicació, just al cor de Vilnius, a la plaça de la Catedral, es el milor lloc per gaudir d’una visió general de la història del país. l’Antic centre politic, diplomàtic i cultural de l’Estat, derruit a principis del segle XIX, ofereix avui fantàstiques instalacions com exclusius salons gòtics, renaixentistes i del primer barroc.
Dinar en restaurant local.
Continuarem la visita de la ciutat, visitant el districte artístic i bohemi, la autoproclamada “república” dins del casc antic de Vilnius “Uzupis” que te el seu propi himne, contitució, president, bisbe, dues esglésies, el cementiri Bernadino -un dels més antics de la ciutat-, set ponts i el seu propi guardià, anomenat “Àngel de bronze”.
Avui en dia la seva pròspera comunitat creativa, acull regularment festivals de moda, concerts, exposicions i vetllades de poesía.
Sopar i allotjament.

3 dia – dijous 06 de juny – Vilnius-Kaunas- Trakai- Vilnius (esmorzar, dinar, sopar)
Al matí visitarem la ciutat de Kaunas, Capital Europea de la Cultura 2022, on podrem admirar la Plaça del Govern i algunes de les magnífiques esglésies de la ciutat, entre les quals destaquen l’Església Neobizantina de Sant Miquel Arcàngel, i l’Església de la Resurrecció amb les seves meravelloses vistes sobre la ciutat. Després d´una breu parada a Laisves Aleja, artèria principal de Kaunas, ens dirigirem al centre històric. Aquí hi ha els principals tresors arquitectònics de Kaunas com l’Església de Vytautas, una de les més antigues de la ciutat; la Casa Perkunas en estil gòtic, l’edifici barroc de l’Ajuntament, el Convent de Sant Jordi, l’Església de Sant Francesc Xavier i la Catedral de Kaunas, l’edifici gòtic més gran de Lituània.
Sortida cap a Trakai. Dinar al restaurant local. Visita panoràmica. Trakai, l’antiga capital de Lituània, és un poble acollidor i bell a 25 km de Vilnius. Al poble, a més de les encantadores cases de fusta escampades per aquests meravellosos paisatges, podem apreciar algunes construccions importants històriques. Veurem cases caraítas, jueus de Crimea, així com Kenesa, l´Església Ortodoxa de la Nativitat, l´antiga casa del Correu Imperial entre d´altres. Visita exterior del castell insular sobre el llac Galve, que data del segle XV. Tornada a Vilnius. Sopar i nit a Vilnius.

4 dia – divendres 07 de juny -Vilnius-Culina de les Creus-Rundale-Riga (esmorzar, dinar, sopar)
Sortida cap a  Riga (~320 km de Vilnius), capital de Letònia. Farem una parada al famós Turó de les Creus. Aquest és un lloc històric únic al món, inscrit a la llista del Patrimoni d’UNESCO. Al seu cim veureu més de 100.000 creus que s’han col·locat per expressar gratitud o per fer alguna sol·licitud. Dinar a prop del Turó de les Creus. Després de creuar la frontera amb Letònia, vostè visitarà el Palau de Rundale. És el monument més destacat de l’art barroc i rococó a Letònia. Arribada a Riga. Allotjament. Sopar i nit a Riga.

5 dia – dissabte 08 de juny – Riga (esmorzar, dinar, sopar)
Matí dedicat a descobrir l’estil Jugendstil de la ciutat. Recorregut a peu, que inclou entre d’altres el Castell de Riga, la Catedral Luterana Dome, l’església de Sant Pere, la Porta Sueca, construïda el 1698 durant el govern suec, entre  d’altres. Gaudirem també del Mercat central de la ciutat, lloc ple d’història i de productes locals deliciosos El nostre guia ens mostrarà un aspecte nou i encantador de Riga, ocultes per els estrangers. El guia us explicarà llegendes de la ciutat i anècdotes i l’introduirà a l’ambient de la ciutat població local. Dinar al restaurant local. Posteriorment visita guiada al Barri Art Nouveau, amb més de 750 edificis, és la col·lecció d’edificis Art Nouveau més gran del món, amb les seves típiques façanes de línies sinuoses i rica ornamentació i passeig per Jurmala, El balneari més gran dels països bàltics és conegut per la seva riquesa natural, el clima temperat, el seu aire pur i la seva aigua mineral. Els principals atractius son la seva magnífica platja de sorra de 33 km de llarg i les vastes extensions de boscos de pins entre el mar Bàltic i el riu Lielupe. Admirarem algunes de les més de 3.500 cases tradicionals de fusta que donen a la ciutat el seu caràcter especial i on les elits de Riga van venir a passar les vacances. Molts ara estan classificats com a Monuments Nacionals. Tornada a Riga.
Sopar i nit a Riga.

6 dia – diumenge 09 de juny – Riga – Sigulda -Parnu – Tallinn (esmorzar, dinar, sopar)
Al matí sortida cap a Tallinn, capital d’Estònia. De camí visita del Parc Nacional de Gauja. És un dels llocs més bells del nord d’Europa, amb els seus rius, rierols, petits turons, espessos boscos i coves molt boniques. El lloc ha estat declarat Parc Nacional tant per la bellesa natural com per la importància històrica. Visita de la Cova de Gutmanis. Tindrem l’oportunitat d’admirar els murals i les inscripcions de diverses èpoques. Visita de Turaida. A l’altra banda del Gauja, davant de Sigulda, hi ha el poble de Turaida. La seva església luterana de fusta de 1750 és una de les esglésies de fusta més antigues de Letònia. Visita de les ruïnes del Castell Medieval de Turaida. Construït el 1214, aquest majestuós edifici de maó vermell ocupa un turó que domina el poble. Parada per esmorzar en una granja típica local. La finca es troba al territori del Parc Nacional de Gauja al districte pintoresc de Vidzeme. És una antic estatge que va guanyar el seu nom fa uns 200 anys. Els amfitrions han fet tot el possible per preservar el paisatge d’aspecte natural d’una granja del comtat que presenta tradicions històriques de construcció a Letònia. L’amfitriona Vilma i la seva filla Sanita amb la família viuen i treballen a la finca. Tots els membres de la família estan involucrats en la recepció de turistes a la finca. Això proporciona un alt grau de responsabilitat i atenció individual cap als hostes. La finca té terrenys al seu voltant, cosa que permet el cultiu de productes ecològics, alguns dels quals s’utilitzen per alimentar els hostes. Breu parada a Parnu, balneari estoni per excel·lència. Caminarem pel carrer Ruutli, la principal artèria de vianants de Parnu, amb encantadors edificis de colors típics d’Estònia, fets de pedra i fusta. Continuació a Tallinn. Arribada i allotjament.
Sopar i nit a Tallinn.

7 dia – dilluns 10 de juny – Tallinn (esmorzar, dinar, sopar)
Al matí visita panoràmica de la ciutat i visita del parc de Kadriorg, on hi ha el Palau construït el 1718 com a palau d’estiu de la família de tsar rus Pere I. A continuació, veurem el mercat Balti Jaama, una excel·lent oportunitat per veure i gaudir dels productes locals. Després anirem al districte de Kalamaja, sovint considerat una àrea hípster de Tallinn, és millor conegut per les seves acolorides cases de fusta, el seu encant bohemi i la seva herència industrial. Ha estat el principal port pesquer de la ciutat des de la Edat Mitjana en endavant. El seu nom fins i tot significa “casa de peix” en estonià. Pescadors, peixaters i barquers han viscut aquí des del segle XIV. Part de l’antiga infraestructura industrial de Kalamaja s’ha conservat i encara està en funcionament avui. Dinar al restaurant local. Continuem amb la visita de Tallinn, a peu guiada pel centre històric. Veurem l’exterior del Castell i el Palau de Toompea, la Catedral Ortodoxa Alexander Nevsky entre uns altres. Visita a la Catedral Luterana de Santa Maria. La Catedral és un dels edificis més antics de Tallinn. Va ser construït poc després de l’arribada dels croats danesos a principis del segle XIII. Té un magnífic escriptori de fusta tallada. La catedral també és famosa pel seu òrgan, instal·lat el 1914 i dotat d’un bell so. Accés al mirador per admirar el magnífic panorama de Tallinn i la seva badia. A la tarda visita de l’Òpera de Tallinn. Podreu obtenir una idea d’algunes de les moltes instal·lacions que la Casa de l’Òpera té per oferir i el que passa darrere d’escena abans que s’aixequi el teló. Potser puguem sortir a l’escenari principal, o visitar el taller de vestuari o la sala de pintura d’escenaris, i possiblement fins i tot trobar-nos amb un cantant o un ballarí a mesura que avancem. Podrà aprendre sobre l’arquitectura, l’art escènic, l’òpera i el ballet amb els nostres guies experts. o Museu a l’Aire lliure Rocca al Mare / en cas que no estigui disponible la visita a l’Òpera.
Sopar i nit a Tallinn.

8 dia – dimarts 11 de juny – Tallin-Hèlsinki (esmorzar, dinar)
A les 07.30h. sortida amb ferri cap a Hèlsinki. Durada 2 hores de travessia. En arribar trobada amb la guia de parla hispana i visita de la ciutat. Hèlsinki està ubicada a la cruïlla de la cultura occidental i oriental i això es reflecteix a totes les parts de la verda i animada capital finlandesa. La visita panoràmica de Hèlsinki ens porta pels ports, fins al centre del carrer Mannerheim i per l’Edifici del Parlament, la Sala de Finlàndia, la plaça del mercat, la biblioteca Oodi entre d’altres.
Dinar al restaurant local.
Després, trasllat privat a l’aeroport. i sortida en vol directe fins a Barcelona.


Preu per persona: 2.675€

Suplement habitació individual:  370€
Grup mínim 15 / màxim 20 places

 

El viatge inclou:
Trasllats Manresa-aeroport-Manresa (descompte per no utilitzar aquest servei: 30€)
Bitllets avió Barcelona-punt europeu-Vilnius i Helsinki-punt europeu-Barcelona
 7 nits d’allotjament
 7 esmorzars
 7 dinars (menú de 3 plats amb aigua, cafè o te o bufet)
 7 sopars (menú de 3 plats amb aigua, cafè o te o bufet)
 guia de parla castellana acompanyant i guies locals on calgui
 Autocar o minibús confortable per a tots els trasllats i visites que calgui
 Entrades a: universitat de Vilnius, Palau dels grans ducs, Palau de Rundale i jardins, castell de Turaida, catedral de Riga, catedral de Tallinn, Opera de Tallinn o Museu a l’Aire lliure Rocca al Mare
 Passatge de ferri de Tallin a Hèlsinki a classe Star.
 Impost de la ciutat de Vilnius i Riga.
Acompanyant de l’agència durant tot el viatge
Assegurança mèdica i de cancel·lació

 

Condicions generals

El preu dels viatges publicats pot ser revisat fins a 20 dies naturals abans de la data de sortida, en el cas que hi hagi variacions en el cost dels transports (inclòs el cost del carburant), en les taxes i impostos referents a determinats serveis (com els d’aterratge, embarcament o desembarcament en ports i aeroports) i en el tipus de canvi de moneda aplicats al viatge vigent.

Els viatges publicats es regeixen per les clàusules del contracte de viatge combinat, per la fitxa tècnica del viatge que detalla el seu contingut definitiu i per les nostres condicions generals, redactades de conformitat amb el que disposa la Reglamentació catalana de les agències de viatges (Decret 168/1994, de 30 de maig), i que podeu consultar a la nostra web www.viatgesconcord.com

L’organització tècnica dels viatges publicats correspon a VIATGES CONCORD, S.A., amb títol/ llicència G.C. Núm. 143. NIF A-08845794 i domicili a Manresa, Passeig de Pere III núm. 53.