skip to Main Content
Passeig de Pere III, 53, 08242 Manresa, Barcelona +34 938 74 61 52


SULTANAT D’OMÀN

12 dies. Sortida 8 de novembre de 2023 (dimecres)

INFORMACIÓ / RESERVA

VIATGE EN GRUP I GUIA ACOMPANYANT / SORTIDA DE MANRESA

EN PREPARACIÓ 

 

Dia 01: MANRESA – BARCELONA -MUSCAT
Sortida des de Manresa fins a l’aeroport de Barcelona, on desprès dels tràmits de facturació, sortirem amb vol via Doha, per arribar a l’aeroport de Muscat sobre les 21:30h.
Recollida  per part del conductor/guia  que ens traslladarà a l’hotel. Acomodació i allotjament.
Sopar no inclòs donat l’hora d’arribada a l’hotel.

Dia 02: DIA COMPLET DE VISITES A MUSCAT
Esmorzar a l’hotel.
El dia d’avui comença molt aviat amb la visita a la Gran Mesquita del Sultà Qaboos, que alberga una de les catifes iranians, feta a mà i d’una sola peça, més gran del món, el pes del qual és de 21 tones. L’interior de la mesquita pot acomodar fins a 20.000 fidels, i les parets estan fabricades amb marbre de Carara.
Nota: A La mesquita Les dones que la visiten han de cobrir-se el cap amb un mocador que amagui els cabells, així com pantalons o faldilles llargues, i samarretes de màniga llarga. Els homes han d’evitar l’ús de pantalons curts o roba de platja.
A continuació, visita a la fàbrica de perfums Amouage, un dels perfums més prestigiosos del món, que es produeix a Oman.
Posteriorment, conduirem per l’Àrea de Ministeris i Ambaixades fins arribar a la Royal Opera House, un edifici icònic que reflecteix l’arquitectura contemporània estil omaní, amb capacitat per a més de 1000 persones, on farem un recorregut per l’interior.
Dinar al restaurant de la ciutat i a la tarda continua la visita a la capital del Sultanat d’Oman.
La visita d’aquesta tarda està enfocada al nucli antic de la ciutat, on es podran observar el Palau Al-Alam, residència oficial del Sultà d’Oman, així com els forts portuguesos Jalali i Mirani (tots des de l’exterior). També a aquesta zona de la ciutat es visitarà el Museu Bait Al Zubair on és possible conèixer el passat gloriós de la cultura, estil de vida i història d’Oman.
Aproximadament a les 16:00, trasllat al port per abordar un dhow tradicional de fusta per gaudir d’un creuer per la badia coincidint amb el capvespre (tour compartit de dues hores, aproximadament).
Després del creuer, tornada al nucli antic i visita al Zoco de Muttrah, un petit i interessant basar al Golf. El soc de Muttrah, que es troba al cor de Muscat, és un mercat tradicional on és possible trobar excel·lents records d’artesania local provinents de tots els racons d’Oman. Mentre es passeja als seus carrerons estrets és possible gaudir de la barreja d’aromes de productes tan diversos com encens, perfums d’oli, gessamí fresc i espècies. Finalment, tornada a l’hotel,.Sopar i allotjament.

Dia 03: TOUR A LA RESERVA RAS AL JINZ VIA CAMÍ COSTANER
Esmorzar a l’hotel.
Sortida de la ciutat en direcció al port de Sud, seguint l’escènic camí costaner. La primera parada fora de Muscat serà a l’embornal de Bimah, un espectacular cràter de pedra calcària que conté una llacuna d’aigua dolça al fons.
La següent parada es farà una petita parada per estirar les cames a la platja de Fins, una bella platja de sorra blanca de pedres de còdols. Continuant pel camí costaner arribarem a la desembocadura del wadi Shaab al mar, on ens aturarem per fer fotografies. A continuació, visitarem el bell wadi Tiwi, el qual explorarem a bord del vehicle tot terreny entre plantacions d’hortalisses, arbres fruiters i palmerars.
Dinar a restaurant a Sud.
A la tarda visitarem el passeig costaner i la drassana de Sud. Durant segles Sud va ser el principal centre omaní del comerç amb l’Índia i l’Àfrica oriental, des del s. VI fins al segle XIX, quan va arribar el primer declivi amb l’abolició del trànsit d’esclaus i, posteriorment, amb l’obertura del canal de Suez. Visitarem la fàbrica tradicional de “dhow”, el vaixell de fusta tradicional que ha estat construït a Sud durant segles. Aquí, fins avui, els artesans omanís continuen utilitzant les tècniques i eines tradicionals per construir aquestes embarcacions que van resultar essencials en el predomini del comerç marítim d’Oman en el passat.
Continuació cap a l’allotjament previst a la Reserva Ras Al Jinz. Després d’un sopar més aviat del que és habitual, a les 20:30, està programada una excursió per observar tortugues a les platges de la Reserva de Tortugues de Ras al Jinz.
Cada any, a aquest lloc acudeixen milers de tortugues verdes per niar, essent un dels pocs grans llocs de nidament de tortugues verdes conegut a l’Oceà Índic. Encara que la temporada alta per a l’albirament va des de juny a setembre (estiu), en qualsevol època de l’any és possible observar tortugues en la feina d’amagar els ous, o fins i tot veure els ous eclosionant. L’observació de les tortugues no està garantida.
Sopar i allotjament .

Dia 4: TOUR AL DESERT DE WAHIBA VIA WADI BANI KHALID
Esmorzar a l’hotel.
Sortida de Sud i conducció en direcció al wadi Bani Khalid, un dels oasis més impressionants del país. Es tracta d’un fèrtil oasi cobert d’un bosc espès de palmeres datileres i piscines naturals envoltades de penya-segats dramàtics on hi haurà temps per prendre un bany entre cascades d’aigua de color maragda i explorar.
Dinar en restaurant local al wadi Bani Khalid.
Posteriorment es conduirà en direcció al desert de Wahiba, una enorme extensió d’uns 200 km de llargada i 100 km d’amplada, coberta de dunes de fins a 150 metres d’alçada, els colors de les quals varien des del taronger a l’ambre fosc segons l’hora del dia . El nom àrab d’aquesta zona de dunes és Ramlat al Wahaybah, i correspon a una gran àrea d’antigues dunes molt actives que cau dins el Desert Central d’Oman, entre les Muntanyes de Hajar i la Península de Hikman. A Wahiba s’inclou la visita a un campament beduí, on es podrà compartir un temps amb homes i dones que estaran encantats d’explicar tot allò referent al seu estil de vida a la companyia d’una tassa de te i dàtils omanís. A la tarda es podrà gaudir de l’experiència de conduir per aquestes dunes imponents, fins a arribar a un mirador dalt de la duna escollida per veure la posta de sol.
Sopar i allotjament al campament.

Dia 5: TOUR A NIZWA VIA BIRKAT AL MOUZ I LES MUNTANYES JABAL AKHDAR
Esmorzar al campament.
Començament del tour en direcció a les muntanyes Jabal Akhdar. La primera parada del dia serà per visitar les ruïnes d´Al Munisifeh, a prop de la ciutat d´Ibra. Al Munisifeh, que manté impressionants estructures encara en peus en què encara s’aprecien els seus detalls decoratius originals, va ser abandonat lentament quan la gent es va mudar a Ibra. Algunes persones encara viuen aquí, i el sorprenent és com els omanís actuals construeixen casa seva al costat de les ruïnes, creant una barreja d’edificis moderns amb parets i restes de portes o arcs antics.
A continuació seguirem fins a assolir el fèrtil oasi de Birkat al-Mouz, llar de molts tipus d’arbres fruiters, incloent plàtans i palmeres datileres, així com d’un antic llogaret a la falda d’un petit turó. Caminant entre les plantacions, aquí serà possible observar i aprendre sobre el sistema de regadiu tradicional usat a Oman des de temps immemorials, conegut com a falaj, el qual ha resultat fonamental per irrigar zones aparentment desèrtiques. Després de la visita, pujarem per una sinuós i espectacular pista per les muntanyes Jabal Akhdar.
Dinar en restaurant local a Jabal Akhdar
A la tarda gaudirem d´una excussió per descobrir els atractius més excel·lents d´aquesta regió muntanyosa. L’excursió inclou el Plateau de Saiq, una plana d’alçada on es conreen rosers, albercocs i ametllers. Les visites des de dalt de la muntanya són de les millors a tot el país. El passeig també inclou el wadi Bani Habib, on serà possible fer una caminada a un llogaret abandona, per a la qual cosa caldrà baixar al fons de la vall (escales), per tornar a pujar pel seu vessant oposat. Si algú no vol fer la caminada, podrà observar el llogaret des d’un mirador habilitat.
Finalment, baixada de les muntanyes i conducció fins a l’hotel.
Sopar i allotjament.

Dia 6: TOUR AL JACIMENT DE L’AYN I BAT, BAHLA I JABRIN
Esmorzar a l’hotel.
Sortida en direcció al lloc arqueològic d’Al Ayn i Bat. Tot i el seu relatiu aïllament en els temps moderns, les monumentals torres i necròpolis de Bat, Al Khutm i Al Ayn pinten el quadre d’un assentament molt civilitzat i actiu la petjada del qual clarament ha resistit la prova del temps.
Aquest lloc sorprenentment ben conservat va ser declarat per la UNESCO com un “paisatge de l’edat del bronze fossilitzat”, que actua gairebé com una càpsula del temps. El ric paisatge que acull aquestes tombes en forma de rusc va ser reconegut com a Patrimoni de la Humanitat el 1988 i ha seguit guanyant aplaudiments pel tresor de dades que ha proporcionat als arqueòlegs de tot el món. I són aquestes troballes les que han continuat fascinant els investigadors, i alguns consideren que l’àrea és una prova que Oman era la ubicació de Magan, una terra antiga representada en textos cuneïformes acadis.
Després de la visita, tornada al poble de Bahla, on el dinar estarà organitzat per una família local.
A la tarda visitarem dos forts molt significatius d’Oman. El Fort de Bahla ha estat inclòs a la llista d’UNESCO com un dels patrimonis més antics del món. Per la seva banda, el Fort de Jabrin, construït al segle XVII pel Sultà Bil Arab bin Sultan al-Yaarubi, permet apreciar fines peces de l’arquitectura islàmica, amb inscripcions de fusta i pintures al cel. Després de les visites, trasllat a l’hotel a Nizwa.
Sopar i allotjament.

Dia 7: TOUR A JEBEL SHAMS
D’hora al matí, visitar el mercat setmanal d’animals de Nizwa, només celebrat els  divendres. L’ocasió es pot aprofitar per visitar el seu soc tradicional, situat dins la ciutat emmurallada, famós per la seva oferta d’encens, joies, dagues omanies, catifes i artesanies en general. Tornada a l’hotel per refrescar-nos i esmorzar.
Després de fer el check-out de l’hotel, tornarem per completar la visita de Nizwa, centre administratiu de la regió, i capital d’Oman als segles VI i VII. Aquesta ciutat, centre espiritual del país, es troba en un oasi, als peus de les muntanyes, i és coneguda pel seu imponent Fort (1668), el més gran de la Península Aràbiga. Sens dubte, la seva espectacular torre circular, de 30 metres d’alçada i 36 de diàmetre, és una de les imatges més característiques d’Oman.
Continuarem en direcció a les muntanyes de Jebel Shams, una cadena muntanyenca esquitxada de petits pobles i terrasses cultivades amb arbres fruiters i rosers. Finalment pujarem cap a Jebel Shams, la “Muntanya del Sol”, que amb els seus 3048 metres d’altitud és el cim més alt d’Oman.
Dinar al restaurant local.
A continuació gaudirem d’una caminada emocionant i fàcil al llarg de la vora de les escarpades parets del canó fins a un antic llogaret abandonat, que permet retrocedir en el temps centenars d’anys i ofereix vistes espectaculars . Hi ha una sèrie de bancs amb ombra al llarg del camí, per als que només volen gaudir d’una passejada curta i gaudir de la vista (el camí de tornada és el mateix).
Sopar i allotjament.

Dia 8: TOUR A MUSCAT VIA A LA HAMRA I WADI BANI AUF
Esmorzar a l’hotel.
Després de gaudir de la sortida del sol sobre les muntanyes, començarem el descens de Jebel Shams, on als peus visitarem l’antic poble d’Al Hamra, i el poble de muntanya de Misfat Al Abreen, ubicat a mil metres sobre el nivell del mar. Aquest poble tradicional es caracteritza pels seus carrerons, construccions tradicionals, alts edificis de fang i terrasses agrícoles disposades als vessants de la muntanya. Les cases decorades, disposades una al costat de l’altra, s’assemblen a terrasses que onegen seguint la topografia del terreny, oferint un espectacle visual molt especial i distintiu.
Dinar.
Després de dinar comença el viatge de tornada a Muscat. El camí de tornada escollit a Muscat permet fer una excursió pels espectaculars Wadi Bani Auf i la Gola de la Serp, unes sorprenents muntanyes que ofereixen uns paisatges i unes vistes extraordinàries. També el recorregut inclou la visita a Bilad Sayt, un bonic llogaret de muntanya encara habitat al qual s’accedeix per un camí que talla les parets verticals dels penya-segats de la zona. Un cop més, les vistes i els paisatges tallen l’alè.
Arribada a Muscat pels volts de les 17:00-17:30, i trasllat directe per agafar el vol a Salalah. Arribada a Salalah i trasllat a l’aeroport
Sopar no inclòs (per coincidir amb l’horari del vol; els clients poden sopar alguna cosa a l’aeroport abans d’embarcar)

Dia 9: SALALAH / MITJÀ DIA DE VISITES
Esmorzar a l’hotel.
El matí serà lliure per descansar del viatge i poder passejar en llibertat per les platges de la Salalah i gaudir de les instal·lacions de l’hotel.
Dinar a l’hotel.
A la tarda, aproximadament a les 14.00, s’inicia la visita a la ciutat de Salalah. La primera visita és a la Mesquita del Sultà Qaboos (des de l’exterior), al centre de Salalah. A continuació, es tindrà una vista del Palau Oficial de Sa Majestat El Sultà (Palau d’Al-Husn, només per fora), seguit d’una visita a l’antic soc de Haffah, famós per la venda d’encens d’alta qualitat i molts altres records tradicionals dhofari.
Després es visitarà el Museu de la Terra de l’Encens, un Lloc Patrimoni de la UNESCO. Inaugurat el juliol del 2007 al Parc Arqueològic Al Balid, aquest museu és la darrera incorporació al patrimoni i l’escena cultural d’Oman. Alberga dues sales principals; la Sala de la Història, que mostra la geografia, la història de l’antiga ruta de l’encens i els antecedents històrics del Sultanat a través d’una sèrie de troballes arqueològiques, i la Sala de la Marina, amb exhibicions sobre el desenvolupament de la rica història marina d’Oman. Aquí es pot experimentar una història completa del comerç marítim i la indústria de construcció naval d’Oman, amb rèpliques meticulosament tallades dels antics vaixells del comerç marítim d’Oman.
Sopar i allotjament.

Dia 10: TOUR DE DIA COMPLET A L’EST I OEST DE SALALAH
Esmorzar a l’hotel
El tour d´avui comença amb la visita a l´antic poble de pescadors de Taqah, famós per la fabricació de sardines seques i les seves tradicionals i antigues cases d´estil dhofari. Si es troba obert, es visita el seu centenari Castell Taqah, l’antiga residència oficial del ‘Wali’ (governador) de la regió (actualment tancat per reforma).
Continuació cap a les antigues ruïnes de la vegada famosa ciutat de Sumhuram (Khor Rohri), un lloc Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. La ciutat era el lloc més oriental del Regne de Hadramaut, a l’antiga ruta de l’encens entre el Mar Mediterrani, el Golf Pèrsic i l’Índia. Khor Rohri va ser una de les principals ciutats comercials de l’encens, i es creu que va ser el principal port per enviar aquesta matèria primera. Més tard, un pintoresc camí porta a Mirbat, l’antiga capital del Dhofar i el començament del ‘Camí de l’Encens’. Passeig pels carrers flanquejats d’antigues cases de fang omanís, i parada a fotografiar la Tomba de Bin Ali, de dues cúpules, un exemple clàssic d’arquitectura medieval. Tornada a Salalah
Dinar al restaurant local d’especialitat iemenita.
A la tarda, pujarem a les muntanyes Qara per explorar la part occidental de Salalah. En una carretera que serpenteja constantment per un costerut pendent, la presència de camells i bestiar brinda una bella mirada a la vida rural tradicional del Dhofar. A la part superior de les muntanyes visitarem l´antiga tomba del Profeta Job, des d´on es gaudeixen espectaculars vistes a les planes de Salalah.
Continuarem fins a la platja de Mughsail, on la seva sorra blanca es troba amb el blau profund de l’oceà i on, durant la marea alta, les onades esclaten contra les roques creant fumaroles de vapor que es colen a través de coves que fan de respiradors naturals. A partir d’aquí continuarem per una intrincada carretera cap a la frontera occidental d’Oman, amb impressionants penya-segats a banda i banda. Aquí trobarem alguns exemplars dels històrics arbres d’encens que creixen al seu hàbitat natural, en la profunditat de les valls. Farem un curt passeig per una de les valls per olorar el “encens sagrat” enmig de la seca i penya-segat camp de la regió.
Sopar i allotjament

DIA 11: TOUR DE DIA SENCER AL DESERT DEL RUB AL KHALI
Esmorzar a l’hotel.
Sortida a primera hora, direcció a l’interior. Després d’un petit descans a la ciutat de Thumrait, famosa per ser un assentament beduí important, continuarem cap a l’oest per una carretera que creua l’enorme desert de grava d’Al Nejd.
Després d’un viatge de 175 km des de Salalah, arribarem a la nostra primera atracció al desert, la ‘Ciutat Perduda d’Ubar’ (Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO). Es diu que aquest llegendari regne antic, conegut com a Ubar, existia en un dels llocs més inhòspits de la terra: el vast i imponent desert de Rub Al-Khali. Segons el mite, el desert es va empassar Ubar. Literalment, es va enfonsar sense deixar rastre, convertint-se en la llegendària “Atlàntida de les Arenes”. Posteriorment, la ciutat enterrada va ser detectada per satèl·lit, i rescatada gràcies a la feina feta per un equip d’exploradors el 1982, dirigit per Sir Ranulph Fiennes.
Després de caminar pel lloc arqueològic, ens dirigim a l’interior del desert del Rub Al-Khali per experimentar el “desert de sorra més gran del món” recorrent algunes de les seves enormes dunes de sorra. Al cim de les dunes ens esperarà una impressionant vista panoràmica del vast desert.
Si el clima i el vent ho permeten, ens acomodarem sobre la sorra per gaudir d’un dinar tipus pícnic típicament àrab.
En tornar a Salalah, visitarem el wadi Dawka (Patrimoni Mundial de la UNESCO) conegut com el “wadi de l’encens” per albergar la col·lecció més gran d’arbres d’encens cultivats naturalment a la regió. Finalment, tornada a Salalah al capvespre.
Sopar d’hora i a descansar, perquè ens haurem de llevar molt aviat per agafar vol de tornada.

DIA 12: SALALAH / BARCELONA / MANRESA
A la hora convinguda, trasllat fins a l’aeroport de Salalah, on desprès dels tràmits de facturació, sortirem a les 05:00h, amb vol de la companyia Qatar, via Doha, per arribar a Barcelona sobre les 14:30h.

 

Preu per persona: 
Suplement habitació individual:

 

IMPORTANT: El preu està subjecte a possibles augments oficials, tal com divisa, carburant, impostos etc. que s’hauran de repercutir al client, sempre avisant fins a 21 dies abans de la sortida

 

INFORMACIÓ / RESERVA
Back To Top
Traducir »