ARGENTINA NORD, ATACAMA i UYUNI

EXCLUSIU CONCORD
Sortida
23 de Novembre 2024
Durada
15 dies
Categoria
Exclusiu Concord

Programa

DIA 23 NOVEMBRE – BARCELONA- BUENOS AIRES
****Presentació a l’aeroport de Barcelona 3 hores abans per agafar el vol que els portarà a Buenos Aires el dia 22 de Novembre
Arribada al matí i trasllat a l’hotel. Sopar (inclou 1 beguda sense alcohol) al restaurant local. Allotjament.

DIA 24 NOVEMBRE- BUENOS AIRES- SALTA-PC
Esmorzar. A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport per agafar el vol fins a Salta. Arribada i trasllat a l’hotel. Dinar (inclou 1 beguda sense alcohol) al restaurant local proper a l’hotel.
A l’hora acordada, sortida des del punt de trobada per fer tour per la ciutat de Salta.
Aquest tour és ideal per conèixer diferents aspectes de la ciutat de Salta, observant-ne el valor arquitectònic, religiós, colonial, així com alguns aspectes de la seva gastronomia. El nostre recorregut s’inicia a la Plaça Principal 9 de juliol ubicada davant de la Catedral Basílica de Salta i Santuari del Senyor i la Verge del Miracle, la manifestació religiosa més important de la ciutat. Des d’aquest punt arribem a la de Sant Francesc i uns metres més endavant al Convent de Sant Bernat on podrem admirar una porta de garrofer de valor inigualable. Mentre caminem pels carrerons de la ciutat podem admirar algunes de les cases que queden de l’època colonial, així com els balcons, impossible caminar sense que captin la nostra atenció. Novament a la plaça, visitem el Cabildo de la ciutat de Sala, seu del Museu Històric del Nord, altres dels pocs edificis colonials que es conserven. La caminada segueix per la zona comercial per admirar la casa d’Hernández, edificació colonial de dos pisos i el Mercat de Fruites i Verdures San Miguel, una breu recorreguda pel seu interior ens connectés amb els ingredients que fan del menjar típic del nord, una de les gastronomies més exquisides del país. De camí al Museu d’Arqueologia d’Alta Muntanya, passem per la Casa de Güemes per arribar a la nostra última parada en aquest museu que neix per protegir, estudiar i difondre, la troballa dels “Nens del Llullaillaco”, un dels descobriments arqueològics més importants dels darrers anys. Sopar (inclou 1 beguda sense alcohol) al restaurant local. Allotjament.

DIA 25 NOVEMBRE- SALTA- CACHI- CAFAYATE-PC  Excursió de dia sencer. (312km)
Esmorzar. Sortida en excursió per la Vall de Lerma fins al poble del Carril, continuant per Chicoana i ingressant per la Fallta dels Llorers, primer, i després per la Fallta d’Escoipe. S’arriba així al Maray, des d’on s’ingressa a la Costa del Bisbe, camí amb abundants corbes que permet gaudir d’una vista sorprenent panoràmica de la Vall Encantada i de petits habitatges amb cultius fruiters i de blat de moro. El punt més alt del recorregut arriba a la Pedra del Molí a 3.384 metres d’alçada sobre el nivell del mar. Tot seguit, es travessa l’impressionant Parc Nacional Los Cardones per la Recta de Tin-Tin, un camí originalment traçat pels aborígens locals que produeix l’estranya sensació d’anar en ascens quan en realitat s’està baixant. Arribant a Cachi s’observa una panoràmica del Nevat de Cachi i Payogasta, un antic assentament indígena. Es fa una visita al poble de Cachi, que destaca per la seva arquitectura colonial i l’església. Continuació cap a la ciutat de Cafayate per la bella Ruta N° 40 per transitar els 46 km. que la separen de Molins, població serrana de les Valls Calchaquíes. De traçat irregular, amb cases de tova i teulades de terra, galeries i pòrtics la localitat va ser fundada al segle XVII a la confluència dels rius Humanan i Luracatao. Encara se’n conserven l’antiga capella i la casa d’hisenda, on avui funciona l’Hostal el Molino. Entre les construccions del lloc, destaca l’Església Parroquial construïda el 1639, un veritable monument històric. Dinar (inclou 1 beguda sense alcohol) al restaurant local. A continuació, es passa pel poble d’Angastaco, on és possible apreciar els corrals de cabres que es troben als costats de les rutes per després arribar a Seclantas, on es troben els millors telers de ponxo salteño i es van realitzar ponxos per a grans figures del món com el Papa Joan Pau II. Transitant 92 km. de viatge admirant el majestuós paisatge de la famosa Fallta de les Fletxes, s’arriba a Sant Carles, poble proper a Cafayate en el qual ja es poden apreciar les plantacions de vinya als costats de la ruta tot un indici que s’està arribant a la “terra del bon vi”. La ciutat de Cafayate és a 1.660 metres d’alçada sobre el nivell del mar. Arribada a l’hotel. Sopar (inclou 1 beguda sense alcohol) i allotjament.
Alçada màxima: 3384 msnm Museu arqueològic de Cachi Dilluns tancat. Museu del Vi, Dilluns tancat

DIA 26 NOVEMBRE- CAFAYATE – SALTA-PC (186 kms)
Esmorzar. Matí lliure per conèixer aquest típic poble de les Valls Calchaquíes. A l’hora acordada, visitarem una de la s cellers seleccionats on podrem degustar el vi del Torrontés i visitar el Museu de la Vinya i el Vi. Després de dinar (inclou 1 beguda sense alcohol), sortida en un viatge a Salta. Al camí es poden apreciar les diferents formacions que demarquen la Quebrada de las Conchas, adornada amb les diferents figures que han esculpit l’aigua i el vent a través de milions d’anys d’erosió. A la Ruta N° 68 es troben diversos punts disposats per admirar les curioses figures de l’Amfiteatre, Gola del Diable, Els Castells, Els Medanos, La Yesera, El Sapo, El Fraile, entre altres: formes muntanyoses compostes per gresos de colors vius. Una parada obligada és a Parador Posta de les Cabras. Allà, es pot gaudir d’un ric cafè calent amb formatges de cabres processats al mateix lloc. Dinar al restaurant local. Partint d’allà es travessen els pobles de Coronel Moldes, El Carril, La Merced i Cerrilos, envoltats de plantacions de tabac per arribar finalment a la ciutat de Salta. Sopar ( inclou 1 beguda sense alcohol) al restaurant local i allotjament. Allotjament.

DIA 27 NOVEMBRE- SALTA- SANT ANTONIO DE LOS COBRE- PUMAMARCA – HUACALERA -PC
Esmorzar. Sortida de Salta a Purmamarca per Sant Antonio de los Cobre en excursió Dia sencer (440Km).
Sortida en excursió cap al petit poble de Sant Antonio de los Cobre, ubicat a 163 km. de la ciutat de Salta. La ruta, que corre paral·lela a les vies del Tren dels Núvols, permet observar les particularitats d’aquesta excel·lent obra d’enginyeria: els revolts, les ziga-zagues i les cremalleres, que corren en el profund de la Quebrada del Toro. Es tracta d’un lloc que se sorprèn pel brillant blau del cel i els turons multicolors coberts de cardons i arbustos, a la més prístina atmosfera andina. En el camí es visiten les Ruïnes de Santa Rosa de Tastil, un dels llocs pre-incaics més importants de la regió, que tingués més de dos mil habitants. Ubicat a tres mil metres d’alçada sobre el nivell del mar, l’assentament presenta l’aspecte d’un immens safareig que s’estén en una superfície de més de cent hectàrees. Als voltants és possible trobar nombrosos petroglifs. Continuant el recorregut, finalment s’accedeix a Sant Antoni dels Cobres. El poble compta amb no més de 3.500 habitants i les principals activitats econòmiques són el teixit i l’artesania. Dinar (inclou 1 beguda sense alcohol). El viatge continu per la Ruta N° 40 fins a Salinas Grandes just al límit entre les províncies de Salta i Jujuy. A continuació, s’inicia el descens per Cuesta del Lipán en un tram zigzaguejant i costerut de la Ruta Nacional N° 52, on generalment s’albiren còndors. L’itinerari conclou amb l’arribada al petit poble de Purmamarca ubicat a l’abric del Turó dels Set Colors on s’emmarca la seva capella de tova en honor a Santa Rosa de Lima -declarada Monument Històric Nacional- que data de l’any 1648 i el mercat artesanal de la plaça. Arribada a l’hotel. Sopar ( inclou 1 beguda sense alcohol) i Allotjament.

DIA 28 NOVEMBRE PURMAMARCA – TILCARA/ HORNOCAL/ HUACALERA-PC
Esmorzar. Sortida en excursió amb destinació a Humahuaca. El trajecte comença amb una visita a Maimarà, on la Paleta del Pintor, una formació destacada al vessant de la muntanya que presenta una varietat infinita de colors, i el cementiri del poble sorprenen el visitant. Aquest últim es visita en el camí de tornada atès que resulta molt més interessant conèixer-lo a aquella hora del dia per la posició del sol. A continuació, s’accedeix al poble de Tilcara per visitar el Pucarà, una antiga fortalesa indígena precolombina parcialment reconstruïda, i el Museu Arqueològic de la Província, situat davant de la plaça principal del poble. El museu posseeix diversos objectes d’art incaic precolombí provinents d’Argentina, Perú, Bolívia i Xile. El camí continua en ascens, ia l’alçada de Huacalera es travessa el Tròpic de Capricorn. A Uquia es visita la capella amb l’altar més antic de la regió i una col·lecció de pintures de l’escola de Cuzco que representen els àngels arcabussers. Després s’arriba a la localitat de Humahuaca ubicada a 2.939 metres d’alçada sobre el nivell del mar. Dinar (inclou 1 beguda sense alcohol). Humahuaca va ser fundada per indígenes de la regió l’any 1594. Es destaca pel seu pur perfil arquitectònic colonial amb cases de tova, estrets carrers empedrats i fanals d’estil colonial, però, principalment, per la calidesa dels seus pobladors. És interessant aturar-se un moment a la plaça principal, al voltant de la qual s’agrupen els principals monuments i edificis històrics, com l’església, el Cabildo Colonial, el Monuments a les guerres per la independència d’Argentina (conegut com a monument a l’indi), la fira municipal i el M useu del Carnaval Norteño. Continuem, tornant cap a l’hotel Huacalera. Sopar ( inclou 1 beguda sense alcohol) i Allotjament.
Pucarà de Tilcara tancat els dilluns.

DIA 29 NOVEMBRE TILCARA – VILLAZON- COLCHANI -PC
Esmorzar. Trasllat fins a la ciutat de la ciutat de la Quiaca on farem el pas fronterer a Bolívia fins a Villazon. (Canvi de guies).
Sortida bus privat per a un viatge cap al poble miner de Tupiza per dinar.
Continuació per Porongo, Atocha.
Arribada a Uyuni visita del Cementiri de Trens i trasllat a Uyuni per a canvi de mobilitat (el bus no ingressa fins a Colchani). Continuació a Colchani a la vora del desert de sal per al capvespre mentre gaudeixen d’un aperitiu sorpresa. Sopar a l’hotel. Allotjament.

DIA 30 NOVEMBRE COLCHANI – DESERT DE SAL -SAN PEDRO DE QUEMEZ -PC
Esmorzar. Sortida a les mobilitats 4×4 (3 persones per auto): travessa sobre el desert cap a Coqueza. Pujada amb la mobilitat 4×4 fins a les faldes del Volcan Tunupa, amb una bella vista de tot el salar. Visita de la cova de Mòmies. Tornada a Coqueza i travessia a Incahuasi.
Dinar PICNIC (aigua inclosa) al desert de sal. Caminada al mig dels cactus gegants fins al cim de l’Illa.
Continuació del viatge cap a Puerto Chuvica, Cova de Galàxies i arribada a San Pedro de Quemez,  en finalitzar la tarda. Sopar i allotjament.

DIA 01 DESEMBRE SAN PEDRO DE QUEMEZ – OJO DE PERDIZ -PC
Esmorzar. Caminada a peu als voltants de l’hotel i el poble Cremat. Sortida cap al mirador del Volcà d’Ollagüe, visita de la Necròpolis de Sant Joan, i continuació cap al ram de llacunes: les llacunes Cañada, Hedionda, Chiarkota, Honda i Ramadita, amb una gran quantitat de flamencs, de les tres espècies existents a la zona i altres aus, com gavines i oques andines es deixaran veure i fotografiar a plaer. Dinar PICNIC (aigua inclosa) i continuació a través del desert observant tota la paleta de colors que ofereix. Arribada a Ojo de Perdiz. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

DIA 02 DESEMBRE SAN PEDRO – HITO CAJON – SAN PEDRO ATACAMA-PC
Esmorzar. Sortida molt aviat per visitar l’Arbre de Pedra i La Laguna Colorada, arribant al punt més alt dels guèisers de Sol de Matí. Recorregut a través del desert i salar de Chalviri, possibilitat de bany a les Termes de Polques. Dinar pícnic (aigua inclosa). Sortida cap a la Llacuna Verda, al peu del Volcà Licancabur i arribada a Hito Cajon.  Trasllat des del pas fronterer Pas de Portezuelo del Cajon, també conegut com a Hito Cajon fins a l’Hotel. Sopar i allotjament.

DIA  03 DESEMBRE SAN PEDRO – LLAUNES ALTIPLÀNIQUES- SAN PEDRO -PC
Esmorzar. Excursió pel dia a les Llacunes Altiplàniques i Salar d’Atacama: en aquesta excursió es visita el Salar d’Atacama, el dipòsit salí més gran de Xile, després les llacunes altiplàniques ubicades a 4.500 m s.n.m., en un dels 7 sectors que conformen la Reserva Nacional Els Flamencs, amb una naturalesa única i una bonica fauna local com són la tagua, el flamenc xilè, la Parina, etc., en un lloc envoltat d’imponents volcans originats producte de l’aixecament dels Andes en temps geològics remots, amb llacunes amb aigües d’un intens color verd maragda, tancades pels cims andins. Dinar a l´aire lliure (box lunch). Tornada a San Pedro a la tarda i allotjament.
Sortides subjectes a les condicions climàtiques. No recomanat per a persones amb problemes de salut a causa de l’alçada.

DIA 04 DESEMBRE SAN PEDRO – GEYSERES DE TATIO –– VALLE DE LA LUNA – SAN PEDRO -PC
Sortida de matinada (05:00 am) cap als Geiser del Tatio per realitzar una caminada guiada pel camp geotermal i observar les fumaroles que es presenten imponents al clarejar. Tornada amb una espectacular vista dels volcans Tocorpuri i Sairecabur incloent un esmorzar tipus pícnic en ruta.
Dinar lleuger.
A la tarda, visita al  Vallede la Luna: Recorregut per un impressionant escenari de sal que s’assembla al paisatge lunar, el qual ha estat modelat per l’aigua i el vent durant milions d’anys, apreciant escultures de roca cridaneres que donen vida a la Serralada de la Sal on es visiten Las Tres Marías, una interessant formació geològica que es troba trobada d’una antiga mina de sal. Des d´aquí s´obté una de les millors vistes de la Serralada dels Andes i els seus volcans, un espai natural que, cap al vespre, amb la posta de sol, ofereix un meravellós espectacle de colors. Aperitiu i tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

DIA 05 DESEMBRE- SAN PEDRO / QUITOR TULOR/ SAN PEDRO
Esmorzar. El tour comença a l’hotel  i promet transportar-te als orígens d’aquesta zona i als vestigis arqueològics que encara hi són presents. La primera parada és a l’Aldea de Tulor, un dels llocs arqueològics més antics del nord de Xile, amb al voltant de 3000 anys de antiguitat. Dóna compte d’una comunitat que va implementar un mode de vida més orientat a la producció; factor clau en el desenvolupament posterior de grups sedentaris. A continuació, visitarà la fortalesa indígena de Quitor, construïda pels atacamenys fa més de 700 anys per defensar-se d’altres habitants de Sud-amèrica. Va ser declarada Monument Nacional el 1982. Finalment, visitaràs la plaça de San Pedro de Atacama,  amb la seva famosa església recentment restaurada. Els seus orígens es remunten al segle XVI i va ser precisament la seva construcció la va donar origen al poble de Sant Pere d’Atacama i el va transformar en un lloc ple de misticisme i història. En acabar el recorregut, tornareu a l’hotel. Dinar.
Tarda lliure. Sopar i allotjament.

DIA 06 DESEMBRE- SAN PEDRO- CALAMA- SANTIAGO DE XILE- BARCELONA
Esmorzar. Trasllat a l’aeroport de Calama, per agafar el vol a Santiago de Xile i connectar amb el vol de tornada al punt d’origen.

DIA 07 DESEMBRE ARRIBADA A BARCELONA

El preu inclou

Trasllat Manresa-aeroport-Manresa (descompte per no utilitzar el servei: 30€)
Bitllet d´avió a classe turista des de Barcelona, amb la companyia Level amb 1 peça d´equipatge.
Vol domèstic entre Buenos Aires a Salta amb 1 peça d´equipatge facturat
Allotjament i esmorzar en hotels previstos o similars.
Trasllats en privat amb autobús
Tram Villazon – Uyuni amb autobús privat
4X4 privat (capacitat 3 passatgers per cotxe) per als trams Colchani- Uyuni- Hito Cajon
Autobús privat a Xile
Règim de menjars indicat a l’itinerari
Begudes incloses esmentades a l’itinerari
San Pedro, els sopars i dinars en restaurant inclouen 1 beguda no alcohòlica.
Guies locals a cada zona.
Assegurança mèdica i de cancel·lació
Acompanyant de l’agència durant tot el viatge
Propines a xofers i guies

 

El preu no inclou

Begudes als àpats
Res no especificat a l’itinerari

 

 

 

Condicions generals

El preu dels viatges publicats pot ser revisat fins a 20 dies naturals abans de la data de sortida, en el cas que hi hagi variacions en el cost dels transports (inclòs el cost del carburant), en les taxes i impostos referents a determinats serveis (com els d’aterratge, embarcament o desembarcament en ports i aeroports) i en el tipus de canvi de moneda aplicats al viatge vigent.

Els viatges publicats es regeixen per les clàusules del contracte de viatge combinat, per la fitxa tècnica del viatge que detalla el seu contingut definitiu i per les nostres condicions generals, redactades de conformitat amb el que disposa la Reglamentació catalana de les agències de viatges (Decret 168/1994, de 30 de maig), i que podeu consultar a la nostra web www.viatgesconcord.com

L’organització tècnica dels viatges publicats correspon a VIATGES CONCORD, S.A., amb títol/ llicència G.C. Núm. 143. NIF A-08845794 i domicili a Manresa, Passeig de Pere III núm. 53.